סערה בפרשת אלדר דיין: המשפחה דורשת ועדת חקירה - נגד המשטרה

הוריו של אלדר דיין ז"ל, באמצעות עורכת הדין ספיר פרדו, שיגרו מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ודורשים להקים ועדת חקירה שתבחן את התנהלות תחנת דימונה בפרשה

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/09/26 15:35 יב בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

פרשת מותו של אלדר דיין מקבלת תפנית משפטית: לפי דיווח ב-i24, הוריו של דיין שיגרו היום (ד') מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים למשטרת ישראל, ובו טענות קשות בנוגע לאופן שבו נוהלה חקירת היעלמותו ומותו.

לחקור עד מפקד התחנה

במכתב טוענת המשפחה כי כבר מתחילת החקירה התקבלו בתחנת דימונה החלטות שגויות, שלטענתה התבססו על דעות קדומות ועל תמונה חלקית של האירועים. בין היתר נטען כי כיווני חקירה מרכזיים לא מוצו, ראיות פורנזיות ודיגיטליות לא נאספו ונשמרו במועד, וסתירות בגרסאות המעורבים לא נבדקו כראוי.

סערה בפרשת אלדר דיין: המשפחה דורשת ועדת חקירה - נגד המשטרה
אלדר דיין,, צילום: דוברות המשטרה
צילום: מד"א

המשפחה טוענת עוד כי לא בוצעו מלוא העימותים והשלמות החקירה שנדרשו. בעקבות זאת דורשים הוריו של דיין להקים ועדת חקירה שתבחן את התנהלות כלל הגורמים בתחנת דימונה שטיפלו בתיק, "החל מהסיירים ועד למפקד התחנה".

במשטרה טענו כי לא היה ניתן לקבוע את סיבת המוות

במכתב ההתראה נכתב: "אילו המשטרה לא הייתה משתהה בבדיקת הדברים כבר מהשבוע הראשון - האם אלדר היה נמצא היום בחיים?". המשפחה דורשת להעביר את החקירה לבדיקה מחודשת של דרג בכיר שלא היה מעורב בה עד כה, ומזהירה כי בהיעדר מענה מספק היא תשקול פנייה לערכאות ונקיטת צעדים משפטיים נוספים.

אלדר דיין, צעיר מדימונה, נעדר במשך כשלושה שבועות עד שגופתו אותרה ב-6 באוגוסט בשטח פתוח סמוך למחלף ירקון. המשטרה הודיעה לאחר מכן כי שני חשודים נעצרו בחשד למעורבות בהיעלמותו ובמותו. בהמשך שוחררו החשודים בתנאים מגבילים, ובמקביל דווח כי לפי הדוח של המכון לרפואה משפטית לא ניתן היה לקבוע את סיבת המוות בשל מצב הגופה.