האקדמיה ללשון מתחננת: הפסיקו לכתוב את המילים האלה בצורה הזו

האקדמיה ללשון העברית חוזרת ומדגישה כי צורת הכתיב הנכונה למילה הלועזית לעיסוי היא מסאז' או מסז', לא מסאג', ובוודאי שלא משאז, משאז' או משז

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/11/25 13:07 ח בכסלו התשפו

האקדמיה ללשון מתחננת: הפסיקו לכתוב את המילים האלה בצורה הזו
אילוסטרציה, צילום: Wayhome Studio,Shutterstock

האקדמיה ללשון העברית ממשיכה לנסות לשפר את העברית שלנו, והפעם הקדישה פוסט למילה העברית "עיסוי" ולמקבילתה הלועזית - מסאז'. "נזכיר לכל המתבלבלים: המילה עיסוי היא החלופה העברית התקנית למילה הלועזית מסאז'" הסבירו באקדמיה. "אם אתם מתעקשים לנקוט בכל זאת את המילה הלועזית, טוב לדעת כי הכתיב הנכון הוא מסאז' (או מסז') - לא מסאג', ובוודאי שלא משאז, משאז' או משז".

גְברת ולא גִיברת

בפוסט נוסף שפורסם היום, הציגו באקדמיה את אופן ההגייה הנכון של המילה "גברת": "גבירותיי ורבותיי, אנחנו מזכירים: אם אתם רוצים לפנות לאישה בתואר של כבוד - עליכם להגות גְברת בשווא, ולא "גִיברת" בחיריק. בדומה לכך, נכון לומר בְּדיוק בשווא בבי"ת, ולא "בִּידיוק" (או "בִּדְיוק") בחיריק".