שורד השבי מתן צנגאוקר, הגיע הערב (שבת) לראשונה מאז ששוחר מהשבי לכיכר החטופים, יחד עם בתו זוגו שורדת השבי אילנה גריצווסקי ואימו עינב. צנגאוקר התקבל בשריקות ומחיאות כפיים סוערות, לצד התלהבות והתרגשות רבה מצד באי הכיכר שקראו לעברו: "הופה, איזה כיף לראות אותך פה".
"סמל לסולידריות חברתית, לקדושת החיים, לאחדות ולהורות"
נזכיר כי רק בשבוע שעבר הודיעה אוניברסיטת תל אביב כי תעניק תואר דוקטור לשם כבוד לעינב צנגאוקר, כהוקרה על מאבקה "החסר הפשרות, האמיץ והמעורר השראה" שניהלה במשך כשנתיים, יחד עם מטה משפחות החטופים והציבור, למען השבת כל החטופים לישראל. באוניברסיטה ציינו כי "צנגאוקר מאז 7 באוקטובר הייתה בעיני רבים סמל לסולידריות חברתית, לקדושת החיים, לאחדות ולהורות".
מתן ואילנה שוחררו מהשבי - עכשיו הם מתחילים את השיקום
מתן צנגאוקר הוא בנה של עינב צנגאוקר, שהפכה בשנתיים האחרונות לפנים של המאבק למען החזרת החטופים - בהפגנות הרבות ובנאומים הפומביים שנשאה שוב ושוב. במהלך התקופה ספגה עינב ביקורת רבה על סגנונה התקיף, אך היא המשיכה להיאבק בעוצמה למען שחרור בנה. מתן צנגאוקר נחטף ב-7 באוקטובר יחד עם בת זוגו אילנה מביתם בקיבוץ ניר עוז. אילנה שוחררה בעסקת השבויים הראשונה לאחר 55 ימי שבי בידי חמאס, והוא עצמו שוחרר בשבוע שעבר - לאחר כשנתיים בשבי.