שרה נתניהו זעמה על המינוי: "הוא מתעדף את החטופים"

אשת ראש הממשלה שרה נתניהו זעמה על הרמטכ"ל בשיחות סגורות, וזאת לאחר שלדבריה הוא מעביר את מסרי מחאת קפלן ומתעדף את שחרור החטופים על הכרעת חמאס

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/05/25 20:13 כט באייר התשפה

שרה נתניהו זעמה על המינוי: "הוא מתעדף את החטופים"
ראש הממשלה ורעייתו | , צילום: Chaim Goldberg,FLASH 90

אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, זעמה על הרמטכ"ל רב אלוף אייל זמיר והביע ביקורת חריפה על התנהלותו. "ראיתם את הרמטכ"ל? שמעתם מה הוא אמר? הוא מתעדף את החזרת החטופים על פני הכרעת חמאס, אלו המסרים של קפלן" אמרה שרה. נתניהו התנגדה למינוי זמיר גם בזמן אמת והעדיפה את האלוף דוד זיני לתפקיד.

נתניהו מינה את זיני לראשות השב"כ - היועמ"שית מתנגדת

כזכור, במהלך סוף השבוע הודיע ראש הממשלה על מינוי של זיני לראשות השב"כ, צעד שעורר את התנגדותה הנחרצת של היועמ"שית. במכתב רשמי ששלחה הערב (ב') לראש הממשלה בנימין נתניהו, הצהירה כי ההחלטה שהתקבלה בנושא זה היא "פסולה ובלתי חוקית". לדבריה, המינוי נעשה בניגוד עניינים משמעותי, תוך התעלמות מוחלטת מהנחיות משפטיות ופסקי דין קיימים.

לאחר מינויו של זיני, הרמטכ"ל זימן אותו לשיחת בירור ובתום הפגישה, דובר צה"ל הודיע כי הרמטכ"ל סיכם על פרישתו של האלוף זיני משירות צבאי בימים הקרובים. הרמטכ"ל, הבהיר כי "כל שיח של משרתי צה"ל עם דרג מדיני מחייב באישור רמטכ"ל", כלומר - זמיר זועם על נתניהו שניהל עם פקודו מגעים, ללא עדכון.