הרמטכ"ל מתחנן בפני המילואימניקים: אנחנו חייבים אתכם

בביקור באוגדת עזה לקראת פתיחת מבצע "מרכבות גדעון", קרא הרמטכ"ל אייל זמיר למפקדים להמשיך להוביל את הלחימה בנחישות ובאחריות, תוך שימת דגש על פיקוד מלפנים, משמעת מבצעית וחתירה מתמדת למגע. לדבריו, המערכה בעיצומה וגיוס המילואים הוא הכרח לאומי

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/05/25 20:04 ט באייר התשפה

הרמטכ"ל מתחנן בפני המילואימניקים: אנחנו חייבים אתכם
הרמטכ"ל זמיר,, צילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל אייל זמיר, ביקר אתמול (ג') באוגדת עזה לקראת שלב חדש בלחימה – מבצע "מרכבות גדעון". במסגרת שהותו בשטח, קיים שיחה עם כלל מפקדי האוגדות והחטיבות בצה"ל. הוא קרא למפקדים להמשיך לפעול בנחישות ותחת פיקוד קדמי, תוך הקפדה על משמעת מבצעית וחתירה למגע, למען השגת היעדים המרכזיים של המערכה: הכרעת חמאס והשבת החטופים.

הצורך הוא ממשי

הרמטכ"ל שיבח את הפיקוד הבכיר בצה"ל על התנהלותו לאורך תקופת הלחימה, והביע אמון מלא ביכולת ההובלה של הקצינים בשטח. "לא שכחתי ואתם לא שכחתם את זוועות השבעה באוקטובר – לא נשכח ולא נסלח", אמר. לדבריו, מדובר ב"מאבק ארוך, רב-זירתי", שבו נרשמים גילויי גבורה יוצאי דופן, והמערכה טרם הסתיימה.

בהתייחסו לצורכי כוח האדם בצה"ל, הדגיש זמיר כי גיוס אנשי המילואים בשלב זה הוא חיוני: "הצורך בגיוס מילואים הוא צורך ממשי ומיידי... כשיש גיוס לאומי ואנחנו קוראים לאנשים – הם צריכים להתייצב". הוא הדגיש כי חובת ההתייצבות נובעת מהבנת גודל השעה והאחריות הלאומית.

רק השלב הראשון

זמיר התייחס גם לשלבים הבאים בתכנית הלחימה. לדבריו, מבצע "עוז וחרב" היה רק השלב הראשון בניסיון להגיע לעסקת חילופי שבויים, אך כיוון שחמאס דבק בעמדתו המסרבת, יש לעבור כעת להרחבת הפעולה הצבאית: "עכשיו זה הזמן לעבור לשלב ב' בתכנית. נרחיב ונעצים את פעולותינו. זהו צורך השעה וגודל השעה".

לקראת סיום דבריו הדגיש הרמטכ"ל את ערך השירות בצה"ל כמחויבות כלל-חברתית. "כולם מתגייסים, כולם משרתים, כולם מקריבים, כולם!", אמר, והבהיר כי המאמץ לשילוב כלל המגזרים נמשך, כולל החרדים: "לשרת בצה"ל זו חובה וזו זכות... נמשיך קדימה – יש לנו אחריות לאומית על הכתפיים".