סמוטריץ' מגיב לראשונה לביקורת: "שום סיוע לא נכנס לחמאס, נקודה"

בעקבות הביקורת הרבה שנשמעה בציבור הימני לאחר החלטת נתניהו להכניס סיוע המוניטרי לעזה, שר האוצר התייצב מול המצלמות והגיב לראשונה לביקורת הרבה: "שום סיוע לא נכנס לחמאס, נקודה". בנוסף, השמיע סמוטריץ' ביקורת נגד ראש הממשלה: "תתייצב מול הציבור ותסביר"

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/05/25 11:15 כא באייר התשפה | עודכן בתאריך 19/05/25 11:47

סמוטריץ' מגיב לראשונה לביקורת: "שום סיוע לא נכנס לחמאס, נקודה"
שר האוצר סמוטריץ' בהצהרה, צילום: יונתן סינדל/פלאש90

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', מסר הבוקר (ב') הצהרה ארוכה וחריפה על רקע המחלוקת הציבורית בנוגע להחלטת ראש הממשלה להכניס סיוע הומניטרי לרצועת עזה. בניסיון להרגיע את הביקורת משורות הימין, הדגיש סמוטריץ' כי המהלך אינו מיטיב עם חמאס אלא תורם למערכה כולה. "שום סיוע לא נכנס לחמאס, נקודה. כל מי שאומר אחרת, משקר", טען. לדבריו, ישראל נמצאת בשלב של "השמדת כל מה שנשאר מהרצועה".

לא עוד פשיטות וכניסות ויציאות

סמוטריץ' ביקר בחריפות את ההדלפות מהקבינט ואת מה שכינה "טירוף מערכות וחוסר אחריות מוחלט". הוא האשים את השמאל והתקשורת בחתירה להפסיק את הלחימה ולהפיל את הממשלה, אך גם כיוון אצבע מאשימה כלפי חברים בימין "שרצים לתדרך ולהדליף ולהתחרות מי יותר גבר". לדבריו, כל הסיוע שייכנס יהיה תחת פיקוח הדוק, יועבר על ידי חברה אזרחית אמריקנית ולא יגיע לחמאס.

תושבי עזה, יוכנס סיוע הומניטרי

תושבי עזה, יוכנס סיוע הומניטרי, צילום: Abed Rahim Khatib,Flash90

הוא תיאר שינוי מהותי בתפיסת הפעולה של צה"ל בתוך עזה: "לא עוד פשיטות וכניסות ויציאות אלא כובשים, מטהרים ונשארים". בהמשך ציין כי תהליך העברת הסיוע החדש, במסגרתו אזרחים יקבלו "פיתה וצלחת אוכל וזהו", מאפשר לצה"ל להמשיך בלחימה ללא הפרעה מצד הקהילה הבינלאומית, תוך הצבת חומת הגנה מדינית מול גופים כמו מועצת הביטחון והאג.

אין מי שזעק על זה יותר ממני

סמוטריץ' אמר כי במשך חודשים הוביל מאבק כדי לשנות את אופן חלוקת הסיוע, כך שחמאס לא ייהנה ממנו: "אין מי שזעק על זה יותר ממני, בכל הזדמנות". הוא הדגיש כי מדובר באסטרטגיה מחושבת – לא כניעה ללחצים – שמטרתה להבטיח את המשך הלחימה. "בלי זה פשוט לא נוכל להילחם ולנצח".

"אני אומר לתומכי הממשלה, אי אפשר לא לתת למנהיגות מרחב תמרון כדי לנווט בין לחצים ואילוצים במטרה להגיע לתוצאה האחת והיחידה הנדרשת: כיבוש עזה, השמדת חמאס והשבת החטופים. ובמילה אחת: ניצחון!"

משאיות הסיוע, ארכיון

משאיות הסיוע, ארכיון, צילום: דובר צה"ל

השר שב והבהיר כי הוא מודע לתחושות בציבור: "אני מבין את הכעס ואת כאבי הבטן. האם הייתי רוצה להימנע מהצורך להכניס גרגר לרצועת עזה, גם לא לאזרחים? יכול להיות. אני מבין מאוד את הכעס ואת כאבי הבטן שכולנו מרגישים. האמת היא שעד שאחרון החטופים חוזר גם מים אנחנו לא אמורים להכניס לעזה. אבל במציאות אם נפעל כך העולם יכפה עלינו לעצור את המלחמה ברגע ולהפסיד. זה לנצח בקרב ולהפסיד המלחמה ואני מחויב לנצח במלחמה".

הרבה יותר טוב להתלהם

בהתייחסות ישירה למתקפות עליו ועל הממשלה אמר: "זה כנראה לא פופולרי בבייס ולא משתלם פוליטית. הרבה יותר טוב להתלהם ולנהל תחרות מי יותר ימני ומי יותר גבר. אבל מהיום הראשון של המלחמה שמתי את כל הפוליטיקה בצד. כשהאחים שלי מחרפים נפשם במלחמה אני לא עושה פוליטיקה. אני מוכן גם לא להיבחר שוב בשביל הניצחון".

הוא קרא לראש הממשלה נתניהו "לקחת אחריות, לגלות מנהיגות. דבר עם הציבור ותסביר. שקף את הנחישות שלנו ואל תתן לשמועות, הדלפות וספינים חסרי אחריות להוביל את סדר היום ולטעת בלבול וחששות בציבור ובקרב הלוחמים. ההיסטוריה של עמנו תשפוט את כולנו. לא סקרים מוטים ומפוברקים ולא צייצנים בדימוס. פנה ישירות ללוחמים ולמשפחותיהם: "אל תאמינו לקולות הבכי והנהי... תנו אמון, תסמכו עלי, תמשיכו בגבורה... אנחנו מכסחים לאויב את הצורה ונחושים לא לעצור עד להשלמת המשימה".