חשיפת שיחה פנימית בשב"כ גורמת לסערה, לאחר שבמהלכה כינה ראש החטיבה היהודית בשב"כ את החשודים ביהודה ושומרון "שמוקים" ואמר כי עוצרים אותם "גם בלי ראיות". השיחה, שנערכה בין הבכיר בשב"כ לבין מפקד ימ"ר ש"י נצ"מ אבישי מועלם, נחשפה במסגרת התוכנית "שבע" עם איילה חסון בכאן 11, ונמסרה ממסמכים פנימיים של השב"כ. לאחר חשיפתה פורסם כי מפקד ימ"ר ש"י יצא לחופשה כפויה.
"אנחנו תמיד רוצים לעצור אותם לחקירה כמה שיותר מהר"
במהלך השיחה נשמע הבכיר בשירות הביטחון הכללי מתאר שיטות עבודה מעוררות שאלות, כאשר במענה לנצ"מ מועלם, אמר כי יש לעצור את החשודים גם ללא ראיות, וכי יש להחזיקם במעצר "לכמה ימים". "אנחנו תמיד רוצים לעצור אותם לחקירה, כמה שיותר", אמר ראש החטיבה היהודית בשב"כ, והוסיף כי "היינו בסרט הזה הרבה פעמים בעבר".
הבכיר התעקש כי יש לעצור את החשודים גם אם לא נתפסו ראיות, תוך מתן דגש על השימוש במעצרים גם ללא בסיס חקירתי מספיק. נצ"מ מועלם, שהביע חשש מהשפעת המעצר על התנהלותם, הזהיר כי המצב עלול "לקרוע אותם על זה", אך ראש החטיבה ענה כי "זה בטיפול בלשכת ראש השב"כ מול שר הביטחון".
תגובת השב"כ: "הסגנון והתוכן אינם תואמים את ערכי השירות"
כזכור, מועלם כבר נחשד במסגרת פרשת מקורבי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בחשד להדלפת מידע לשר ובהתנהגות בלתי הולמת, לכאורה, בטיפול בפשיעה לאומנית ביהודה ושומרון. כמו כן, הוא נחשד בכך שבמסגרת תפקידו כמ"מ מפקד ימ"ר ש"י ועם מינויו בצורה קבועה לתפקיד זה כי ביצע פעולות חריגות על מנת להשפיע על קידומו במשטרה.
מפקד ימ"ר ש"י ניצב-משנה אבישי מועלם | , צילום: Chaim Goldberg,Flash90
לאחר חשיפת השיחה, התקבלה תגובת שב"כ בה נטען כי מדובר בשיח המתייחס לפורעי חוק המעורבים בטרור, אך צוין גם כי הסגנון והתוכן אינם תואמים את הערכים המקצועיים של השירות. עוד צוין כי מעצר של אזרחים ישראלים החשודים בפעילות טרור נעשה רק לאחר בחינה קפדנית של המידע המודיעיני.