פרטי תחקיר האויב שצה"ל ביצע על הטבח במסיבת הנובה חשף פרטים קשים. 120 מחבלים הגיעו לאיזור המסיבה כאשר הם מצוידים בנשק רב, לאחר שחצו את הגבול בשעה 7:30 בבוקר. המחבלים טעו בדרכם לנתיבות ולכן הגיעו למסיבה, כאשר למתחם עצמו הגיעו ב-9:00 בבוקר. המחבלים עזבו את איזור המסיבה בשעה 10:10 בערך, לאחר שרצחו 364 מבלים, וחטפו 44. כך פרסמו אמש (ב') בכאן 11.
הפלישה תועדה באמצעות מצלמות ראש של המחבלים
בכל תחקירי צה"ל על הטבח ה-7 באוקטובר יש תחקיר אויב המפרט את המחבלים שפשטו על כל איזור, מאיפה הגיעו, מה הנשק שהחזיקו ועוד. המחבלים שפשטו על מסיבת הנובה שייכים לחטיבת נוסיירת' וחצו את הגבול כאשר הם על גבי 14 טנדרים ושני אופנועים. הנשקים בהם היו מצוידים היו שני מקלעים כבדים, שלושה מקלעים בינוניים, מטולי נ"ט, RPG, ומספר מטולים מסוג SA 7 נגד מטוסים.
בנוסף לנשקים הכבדים, המחבלים היו מצוידים בטילי כסף, ורובי צלפים. כל מחבל היה מצויד בנשק אישי, קלצ'ניקוב, רימונים, ונשקים נוספים. הפלישה תועדה באמצעות מצלמות ראש של המחבלים, מצלמות סטילס, מצלמת רכב ופלאפונים ניידים. לאחר שעזבו את שטח המסיבה, המחבלים ניסו לנוע צפונה אך בעקבות התקלות עם כוחות צה"ל הם פנו לקיבוץ בארי.
מתחם הנובה, צילום: Yonatan Sindel,Flash90
המחבלים החוטפים נמלטו מיד לשטח רצועת עזה
המחבלים החוטפים נמלטו מיד לשטח רצועת עזה, ורוב המחבלים שפנו לבארי חוסלו. לאחר החולייה המאורגנת הגיעו לנובה עוד מספר מחבלים בצורה עצמאית. היעד המקורי של חוליית המחבלים הראשונה הייתה העיר נתיבות אך הם התבלבלו בדרך ונסעו באזור יער בארי וחלפו על פניו, לאחר מכן הגיעו למרחב העוקף את מסיבת הנובה ונשארו שם.