העדויות העלו את החשש: החטוף עלול לאבד את ראייתו

החטופים ששוחררו מספרים על תנאי השבי הקשים, ומוסרים מידע על חבריהם שנותרו בעזה. על פי העדויות, אלון אהל נפגע בעיניו מרסיס ורואה צלליות בלבד, והחשש בישראל הוא מהחמרה במצבו. עדויות השבים חושפות עינויים קשים שחוו הגברים הצעירים בשבי חמאס

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/02/25 09:47 יח בשבט התשפה

העדויות העלו את החשש: החטוף עלול לאבד את ראייתו
חטופים, ארכיון | , צילום: Omri Eliyahu,Shutterstock

החטופים שחזרו בפעימות האחרונות סיפקו מידע רב על החטופים שעדיין נמצאים בשבי, ומספקים למשפחות מידע על החטופים החיים. אלא שלעיתים מגיעות גם חדשות קצת פחות טובות. על פי העדויות, החטוף אלון אהל נפגע בעיניו מרסיס, ובאחת מעיניו הוא רואה צלליות בלבד.

תמונתו של אלון אהל בכיכר החטופים, אמש

תמונתו של אלון אהל בכיכר החטופים, אמש, צילום: פאולינה פטימר

תנאי שבי קשים

החשש לפי מערכת הבריאות היא התעוורותו של אהל בשתי עיניו. החשש בישראל הוא כי קיימים הבדלים דרמטיים בתנאי השבי אצל החטופים שצפויים להשתחרר בשלב ב' של העסקה, המעלים את החשש שהגברים הצעירים עלולים למות עוד לפני שיחזרו.

על פי עדויות השבים, חמאס חקר רבים מהגברים הצעירים תחת אלימות קשה ועינויים על מנת לדלות מהם פרטים על עברם הצבאי. החטופים נחקרו באלימות עד כדי השארת צלקות על גופם. חלקם חשו כי "כל רגע יכול להיות הרגע האחרון".