"אנו המומים מהתוצאה. תדע כל אם עבריה כי עם החתימה על עסקת ביבי-סינוואר הופקרו חיי ילדיה ובנותיה", כך נכתב הבוקר (ה') בהודעתה של תנועת "המילואמניקים - דור הניצחון" נגד העסקה. בשיחה עם חדשות כיפה" מסביר עומר בן חמו, לוחם מילואים וסמנכ"ל התנועה, את עמדתם. "מאוד פשוט, צריך להגיד האמת: אנחנו פשוט שולחים את חיילנו למות", הוא אומר בנחרצות.
-
עוד באותו נושאעכשיו זה רשמי: עסקת החטופים תצא לדרך ביום ראשון הקרוב
15/01/25 18:03
"ההנהגה המדינית מוכרת אותנו, לא הושגה אף אחת ממטרות המלחמה. אנשים נבחרו על הטיקט של תקיפות ביטחונית, בשביל מה הם בממשלה?"
"מה שהחיילים שלנו השיגו בעמל רב אנחנו נותנים כלאחר יד. אפילו הטענה שנחזור להילחם, כל מקום כזה נקנה בחיים, בפצועים, במשפחות שהתפרקו. אומרים לנו 'תצאו, תכנסו, תבואו, תלכו', עוד פעם ג'באליה, עוד פעם בית חנון, בלענו את הרוק כי היה צריך לנצח וכי הבנו שאי אפשר להיות עם נאצים על הגדר. עכשיו אומרים לנו שבעצם אפשר לחיות עם נאצים על הגדר וכל מה שעשינו היה במסגרת עוד סבב. אנשים הקריבו את חייהם לא כדי שנחזור ל-6 באוקטובר".
עומר בן חמו צילום: פרטי
הטענות מובילות לאיש אחד: נתניהו.
"נתניהו הביא עלינו את כל הרעה הזאת והוא נכנע שוב. הוא חתם על עסקת שליט, שחרר את סינוואר ולא למד את הלקח. ההנהגה המדינית מוכרת אותנו, לא הושגה אף אחת ממטרות המלחמה. אסור למכור את העתיד בשביל ההווה, תפקיד ההנהגה היא לחשוב בצורה לאומית".
וסמוטריץ' ובן גביר?
"אנשים נבחרו על הטיקט של תקיפות ביטחונית. בשביל מה הם בממשלה? צריך להפיל אותה".
סמוטריץ' ונתניהו. נגמרה המלחמה? צילום: Chaim Goldberg/Flash90, Erik Marmor/Flash90
"נדאג שכל מי שלקח חלק במחדל העצום הזה של הניהול הכושל של המלחמה ילך הביתה. נעבוד בזה"
בן חמו גדל ברעננה, שירת באגוז והיה מעל ל-200 ימים במילואים. לפני שבעה באוקטובר הוא למד משפטים והתמחה בפרקליטות. לפני סיום הראיון אני שואל אותו על המחשבות קדימה: איך מתעלים על התחושה המרה שמוותרים בקלות על הישגים שנקנו בדם, שלא מעריכים את העבודה של המילואימניקים. בן חמו מהרהר לרגע. "עוד לא ויתרנו. העסקה הזאת עוד לא עברה בקבינט".
"בהינתן והיא תעבור, אנחנו לא מורידים ראש, לא מתייאשים. אנחנו נפעל ונדאג שכל מי שלקח חלק במחדל העצום הזה של הניהול הכושל של המלחמה ילך הביתה. עד עכשיו הצדיקו את הסיוע ההומניטרי בטיעון החימושים. אחרי עסקה כזו אתה בעצם מוותר על הניצחון ושומט את הטיעון הזה. אנחנו נעבוד בזה".