ישראל מתמהמהת בהעמדתם לדין של מחבלי הנוחבה הרבים העצורים בידיה, והבכירה לשעבר בפרקליטות, עו"ד מורן גז, תולה את העיכוב ביועצת המשפטית לממשלה ובפרקליט המדינה. גז טענה היום (ב') בראיון לרשת ב' כי ככל שאנו משתהים בהעמדה לדין, הדבר פועל לרעתנו, במיוחד אם הכוונה היאלגזור עונש מוות על מבצעי טבח 7.10.

"היום מה שקורה זה שלא קורה כלום"

עו"ד גז ציינה כי כיום, כמעט שנה וחצי לאחר הטבח, אנו מפספסים את המומנטום. לדבריה: "היום מה שקורה זה שלא קורה כלום. מישהו צריך להחליט ולעשות משהו". היא הוסיפה כי ההחלטות בנוגע לחומרת העונש שיוטל על המחבלים מושפעות ממצבנו הבינלאומי, שכיום אינו מזהיר במיוחד.

גלי בהרב מיארה | , צילום: Yonatan Sindel,Flash90

"לא צריך להבחין בין העזתים למחבלים: עונש מוות לכולם"

כשנשאלה עם היא הייתה מכוונת לעונש מוות היא ענתה בחיוב: "עונש מוות לכולם, ולא צריך לעשות אבחנה בין ה-4000 עזתים ל-1,500 מחבלי נוחבה שנכנסו", גז הסבירה את תשובתה: "כולם יחד תרמו תרומה משמעותית לכך שכוחות הביטחון שלנו לא יגיעו להציל את האזרחים ששיוועו לסיוע. ולא ניתן היה להבחין בין העזתים למחבלים". וסיימה: "בזמן הזה טבחו בנו ולכן מבחינתי כולם רוצחים ועל כולם צריך להכיל את אותו הדין".

מחבלי נוחב'ה בכלא הישראלי, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

כאמור, מחבלי הנוחבה שנתפסו בישראל במהלך אירועי ה-7.10 ולאחריהם, בתוך רצועת עזה, נמצאים במעצר אך טרם הועמדו לדין, למרות הזמן הרב שחלף מאז תחילת המלחמה. לצד החשש מההשלכות האפשריות של העיכוב על תוצאות המשפט, קיימת גם אפשרות שמחבלים רבים מבין העצורים ישוחררו במסגרת עסקת חטופים, מבלי שיעמדו לדין.