תקיפות נרחבות בתימן: מטרות תת קרקעיות הותקפו

ארצות הברית ובריטניה פתחו בסדרת תקיפות נרחבת על מטרות של כוחות החות'ים בתימן. על פי הדיווחים, סדרת התקיפות מתבצעת צפונית לצנעא בתימן - בחרף סופיאן שבאזור עמראן, לכל הפחות 12 תקיפות

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/01/25 13:46 י בטבת התשפה | עודכן בתאריך 10/01/25 14:07

תקיפות נרחבות בתימן: מטרות תת קרקעיות הותקפו
מטוס קרב של חיל האוויר, אילוסטרציה, צילום: פלאש 90. עופר צידון

לאחר שאמש (ה') יורטו מספר כטב"מים שנורו על ידי החות'ים לשטח הארץ, דיווחים בתימן על סדרת תקיפות צפונית לצנעא בתימן - בחרף סופיאן שבאזור עמראן, לכל הפחות מדובר ב-12 תקיפות. התקיפות לא התבצעו על ידי ישראל, אלא ידי כוחות הקואליציה בראשות ארצות הברית ותימן. באל-ערביה הסעודי דווח כי התקיפות כוונו למטרות תת קרקעיות.

חות

חות'ים, צילום: Mohammed al-wafi,Shutterstock

חיל האוויר הישראלי תקף בתימן לפני כשבועיים

כזכור, חיל האוויר הישראלי תקף לפני כשבועיים מטרות של החות'ים ברצועת החוף המערבית ובעומק תימן. בין המטרות שהותקפו תשתיות המשמשות את שלטון הטרור החות'י לפעילותו הצבאית בשדה התעופה הבין לאומי בצנעא ובתחנות הכוח האזיז וראס קנטיב, אשר מהוות תשתית חשמל מרכזית.

בנוסף, הותקפו תשתיות בנמלים חודיידה, א-סליף וראס קנטיב ברצועת החוף המערבית בתימן. לפי דובר צה"ל: "תשתיות אלה שימשו את שלטון הטרור החות'י בין היתר להעברת אמצעי לחימה איראנים למרחב והגעתם של בכירים איראנים לאזור. המטרות שהותקפו ממחישות את השימוש הצבאי של שלטון הטרור החות'י בתשתיות אזרחיות לצרכי טרור".