מחכים לפריצת דרך: קשיים בדרך לעסקת חטופים

מתוך הפעלת לחץ על ישראל, גורמים בלבנון מצטטים צוותים במשא ומתן שטוענים כי ישנם קשיים בדרך להשגת מתווה מוסכם בין הצדדים. במצרים מחכים ליועץ הנשיא שיחזור עם עמדת הצד הישראלי

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/12/24 13:55 יב בכסלו התשפה

מחכים לפריצת דרך: קשיים בדרך לעסקת חטופים
דדי ברנע וראש ממשלת קטאר, צילום: Avshalom Sassoni,FLASH 90/shutterstock

לחץ בדרך לעסקה: מקורות מצריים וקטרים אומרים היום (ו') לעיתון "אל- אכבר" הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה, כי הם חשים ירידה באופטימיות להצלחת המגעים בנוגע להפסקת אש קרובה בין ישראל לחמאס, ולעסקת חטופים. זאת, בעקבות רשמים של גורמי המתווכים במשא ומתן שמבינים כי ישנם אתגרים בדרך לסיכומים והבנות בין הצדדים.

"מנפישים את החטופים". גניה, דודתו של עומר נאוטרה

"מנפישים את החטופים". גניה, דודתו של עומר נאוטרה, צילום: Miriam Alster,Flash90

על פי אותם גורמים, התהיות החלו לעלות לאחר סיום הפגישה בין ראש המוסד דוד ברנע וראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני, אז הבינו כי ישנן מהמורות בדרך הגעה להסכם. בין יתר הסוגיות הנידונות במשא ומתן ישנם פערים בדרישה למספר החטופים שישוחררו, כמה מחבלים יצאו מבתי הכלא ומי הם יהיו, מתי ומאיפה צה"ל ייסוג מעזה וכמה סיוע הומניטרי יכנס לרצועה.

במצרים מחכים לסאליבן

גורם מצרי ששוחח עם גורמים "בעיתון", שהוא למעשה שופר של ארגון הטרור חיזבאללה, אומר כי עדיין יש רצון בין שני הצדדים להגיע להסכם, אך עדיין יש צורך בהתפשרות. עוד נאמר כי במצרים מחכים להגעתו של שליח הנשיא למזרח התיכון ג'ייק סאליבן שאמור להגיע היום לקהיר, אז הם מקווים לפריצת דרך. עוד הודגש כי נשיא מצרים עבד אל-פאתח א- סיסי, מעורב אישית בניסיון להגיע לעסקה.