שרי הקבינט עודכנו: יש שינוי בעמדת חמאס

שרי הקבינט עודכנו כי חמאס מעוניין להגיע לעסקה ולהתפשר בסוגיות מהותיות. אך, מקור בכיר בחמאס אמר כי "לא הוצג לנו שום מתווה. אלו רק שמועות ישראליות". בנוסף, דווח כי מצרים העבירה לישראל רשימה של 30 חטופים שאמורים להשתחרר בשלב הראשון של העסקה

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/12/24 07:30 י בכסלו התשפה | עודכן בתאריך 11/12/24 10:55

שרי הקבינט עודכנו: יש שינוי בעמדת חמאס
הפגנה לשחרור החטופים | , צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

432 ימים מאז תחילת המלחמה, המגעים לשחרור חטופים נמשכים ומתקדמים. שר הקבינט עודכנו לאחרונה על שינוי בעמדת חמאס. לפי הדיווח, ארגון הטרור מעוניין להגיע לעסקה, וכן ישנה מוכנות מצידם להתגמש במספר סוגיות.

ישיבת הקבינט

ישיבת הקבינט, צילום: חיים צח /לע"מ

"לא הוצג לנו שום מתווה. אלה רק שמועות ישראליות"

מנגד, נציג חמאס בלבנון, אחמד עבד אל האדי, אמר לרשת "אל-מיאדין" הלבנונית, כי "לא הוצג לנו שום מתווה. אלו רק שמועות ישראליות". עוד הוסיף ואמר: "הם חושבים שהתנועה תעמוד בתנאי האויב, אבל במציאות אין שום דבר שהתפתח. אנחנו לא רוצים הפסקת אש חלקית, נתניהו רוצה הסכמים חלקיים שינציחו את הכיבוש".

כמו כן, העיתון הלבנוני "אל אח'באר" דיווח הבוקר כי מצרים העבירה למשלחת הישראלית שהגיעה לשיחות המשא ומתן בקהיר רשימה של 30 חטופים העומדים בקריטריונים ההומניטריים שצפויים להשתחרר בשלב הראשון של העסקה שעל השולחן.

הפסקת אש של עשרות ימים - תמורת שחרור עשרות חטופים

על פי גורם מצרי, הפגישה בה השתתפו הישראלים עסקה בהפסקת אש של עשרות ימים בתמורה לשחרור של 30 חטופים. לפי הדיווח, החטופים הנמצאים ברשימה "עומדים בקריטריונים ההומניטריים שנקבעו, בהם מבוגרים מעל גיל 50 ומצב רפואי קשה".