בצל הישארות אלי פלדשטיין במעצר, מליאת הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה הטרומית את הצעת החוק של סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת חנוך מילביצקי ממפלגת הליכוד, שקובעת חסינות מהעמדה לדין פלילי, למי שיעביר מידע מסווג לראש הממשלה או לשר הבטחון.
חנוך מילביצקי, צילום: Erik Marmor/Flash90
"מתחילים במסע להבטיח זרימה חופשית של מידע רלוונטי וחיוני"
יוזם ההצעה חבר הכנסת חנוך מילביצקי מסר לאחר אישור החוק: "מתחילים במסע להבטיח זרימה חופשית של מידע רלוונטי וחיוני לראש הממשלה ולשר הביטחון. מי שמעביר להם מידע אינו עבריין ואינו בוגד - ההיפך הוא הנכון".
שר הביטחון לשעבר בני גנץ מסר גם הוא לאחר אישור החוק: "חברי הקואליציה – בזמן מלחמה בשבע חזיתות – מצאתם את החזית השמינית: צה"ל וארגוני הביטחון. זו אנרכיה שאתם מבססים אותה ותסכן חיי אדם ותשרוף מקורות".
"האם יש אכיפה בררנית יותר מזה שאוריך לא נמצא עכשיו בחדר החקירות?"
יו"ר האופוזיציה תקף במליאה: "כל תשע דקות ההתקרבנות האינסופית של ראש הממשלה בווידיאו שלו היו שקר מהמילה הראשונה עד האחרונה. האם יש אכיפה בררנית יותר מזה שאוריך לא נמצא עכשיו בחדר החקירות? וראש הממשלה, נתניהו, לא נמצא בחדר החקירות הצמוד אליו על זה שהם הדליפו מידע מודיעיני סודי?".