ראש הממשלה מציע לשנות את שם המלחמה: זה השם שבחר נתניהו

בישיבת ממשלה הציע ראש הממשלה בנימין נתניהו לשנות את שם המלחמה מ"חרבות ברזל" ל"מלחמת התקומה" | מטה משפחות החטופים הגיב לידיעה: "אין ולא תהיה תקומה ללא החזרת כל החטופים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/10/24 15:01 ה בתשרי התשפה | עודכן בתאריך 07/10/24 15:14

ראש הממשלה מציע לשנות את שם המלחמה: זה השם שבחר נתניהו
נתניהו בישיבת הממשלה, צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע היום (ב') לשנות את שם המלחמה מ"חרבות ברזל" ל"מלחמת התקומה". ההצעה עלתה בישיבת ממשלה מיוחדת שהתקיימה בחלוף שנה לאירועי טבח ה-7 באוקטובר.

דקת דומייה בפתח ישיבת הממשלה

דקת דומייה בפתח ישיבת הממשלה | צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ

"זוהי מלחמת הקיום שלנו"

ראש הממשלה אמר במהלך הישיבה: "מאז אותו יום שחור אנחנו נלחמים. זוהי מלחמת הקיום שלנו - ׳מלחמת התקומה׳. כך אני מבקש לקרוא למלחמה באופן רשמי. מאז אותו יום שחור אנחנו בהתקפה בשבע חזיתות. התקפת הנגד שלנו על אויבינו בציר הרשע של איראן היא תנאי הכרחי להבטחת עתידנו ולהבטחת ביטחוננו".

בתגובה לדיווח הגיבו במטה משפחות החטופים: "מטה משפחות החטופים מבקש להזכיר לראש הממשלה כי אין ולא תהיה תקומה ללא החזרת כל החטופים - החיים לשיקום והחללים והנרצחים לקבורה ראויה בארצם".