לקראת חגי תשרי, המתחילים השבוע, משרד האנרגיה והתשתיות פרסם הבוקר (א') הזהרת שימוש בפלטה מסוג "בלעך" המסוכנת להפעלה לטענתם. על פי ההודעה, יש להיזהר כדי "למנוע את האסון הבא ולהציל את חייהם של בני המשפחה".
"השימוש בפלטה מסוג זה מסוכן ועלול לגרום הן לפגיעות מידיות"
עוד נכתב כי "השימוש בפלטה מסוג זה מסוכן ועלול לגרום הן לפגיעות מידיות בנפש כתוצאה ממחסור בחמצן בבית, והן לדליפת גז כתוצאה מבלאי של הצינורות ומערכת הכיריים". המשרד מדגיש כי "השמירה על תקנות הבטיחות, רכישת גז מספקים מורשים בלבד והנחיות נוספות לפעולה במקרה של דליפת גז נמצאים באתר משרד האנרגיה".
הפלטה המסוכנת | צילום: משרד האנרגיה והתשתיות
יש להשתמש בו בצורה מושכלת, תוך שמירה על כללי הבטיחות
לבסוף, נכתב כי גז הבישול הינו: "אחד ממקורות האנרגיה המרכזיים במשק הישראלי, והוא זמין ובטוח כאשר נוהגים בו על פי כללי הזהירות ושימוש נכון. עם זאת, חשוב לזכור כי הוא מוגדר כחומר מסוכן, אשר יש להשתמש בו בצורה מושכלת, תוך שמירה על כללי הבטיחות והקפדה על תחזוקה נכונה. שימוש נכון מונע תאונות גז ביתיות ומציל חיים".