תלמידת כיתה ז' צעקה "חיילי צה"ל רוצחים" והושעתה

תלמידת כיתה ז בתיכון בבאר שבע הציתה מהומה כאשר קראה קריאות גנאי אנטי ישראליות במהלך יום הלימודים. "האירוע מטופל ביחד עם הרשות והפיקוח של משרד החינוך"

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/09/24 14:12 כ באלול התשפד

תלמידת כיתה ז' צעקה "חיילי צה"ל רוצחים" והושעתה
הפגנות נגד חיילי צהל, צילום: פלאש 90

אירוע חריג התרחש ביום חמישי האחרון בתיכון זילברמן בבאר שבע כאשר תלמידת כיתה ז' צעקה "Free Palestine, חיילי צה"ל רוצחים". בעקבות הדברים נערים ונערות התגודדו, צעקו וזעמו על הדברים הקשים. בסרטון שפרסם כוכב הרשת דניאל עמרם נראים עשרות ילדים שרים עם ישראל חי, וכן "שיישרף לכם הכפר". האירוע נמשך כמעט שעה עד אשר הורי הילדה הגיעו לאסוף אותה לבקשתה.

ההורים זועמים

המקרה עורר סערה רבה בבית הספר ובעיר, וגרר תגובות גינוי אך גם תמיכה. עו"ד שחדה אבן ברי, יו"ר ארגון שותפות פנה במכתב דחוף למנהלת בית הספר הגברת מירי זומר בו הוא קובל על השירים הגזעניים שהושמעו בבית הספר. במכתבו הוא כותב כי הקריאות "שיישרף לכם הכפר" מהוות איום מפורש והסתה לאלימות על בסיס לאום, ולכן יוצרות סביבה מסוכנת עבור התלמידים נגדם הושמעו הקריאות הוא מציין כי יש סכנה ההסתה תוביל למעשים.

תיכון, אילוסטרציה

תיכון, אילוסטרציה, צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90


מנגד, שלח הבוקר שי גליק מנכ"ל ארגון זכויות האדם בצלמו מכתב לבית הספר ובו הוא דורש להדיח את התלמידה הזו וכן כל ילד או ילדה שמסיתים נגד מדינת ישראל וחיילי צה"ל. לדבריו "מי שבזמן מלחמה בוחר לבחור את הצד של האויב ולהסית נגד חיילי צה"ל אין מקומו במדינת ישראל בכלל ובבית ספר מקיף זילברמן בפרט".

הורים רבים זעמו על המקרה ואמרו לנו כי לא ייתכן שבעוד ילדים רבים נמצאים ללא אבות ואחים כשהם מסכנים את חייהם תלמידה מבית הספר תסית נגדם.

בית הספר: "האירוע מטופל"

מבית הספר נמסר להורים כי "התרחש אירוע חריג בשכבה ז', שכלל אמירות מילוליות חריגות וקיצוניות שאין להן מקום בבית הספר. חשוב להדגיש שלא הייתה אלימות פיזית בשום שלב, והאירוע מטופל ביחד עם הרשות והפיקוח של משרד החינוך". ממשרד החינוך נמסר כי הילדה הושעתה למספר ימים.