תחקיר צה"ל חושף: התנאים הקשים וגבורת החטופים שנרצחו בשבי חמאס

תחקיר צה"ל נחשף היום למשפחות ששת החטופים שנרצחו בשבי חמאס רק יממה לפני שאותרו בידי כוחות צה"ל. מהתחקיר עולה תמונה קשה ומפורטת אודות מצבם של החטופים שסבלו מחוסר באוויר, הרעבה

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/09/24 22:43 ה באלול התשפד

תחקיר צה"ל חושף: התנאים הקשים וגבורת החטופים שנרצחו בשבי חמאס
ששת החטופים שנרצחו בשבי חמאס, צילום: דובר צה"ל ו-canva

תחקיר ראשוני של צה"ל שהוצג למשפחות ששת החטופים שנרצחו בשבי חמאס בעזה מציג את התנאים הבלתי אנושיים בהם הוחזקו החטופים ואת גבורתם אל מול שוביהם האכזרים מחבלי החמאס. על פי התחקיר החטופים סבלו מהרעבה וזכו לקבל מעט מאוד אוכל שהספיק להם בקושי כדי לשרוד. גם מקלחות ותנאי היגיינה פשוטים לא היו להם והם נאלצו להסתפק במקלחת מבקבוקי מים ששימשו להם גם לשתייה. כך על פי חשיפת חדשות 12.

אפשרות שחלק מהחטופים נאבקו במחבלים בטרם נרצחו

החטופים הוחזקו במנהרה צרה ביותר ברפיח אשר בכל עת היה בה מקום רק לשני אנשים לשכב לרוחבה כשהשאר נאלצו לעמוד. במנהרה אותרו גנרטור וגוף תאורה קטן שלא תמיד עבדו וגם כמה חטיפי חלבון שלא הספיקו למניעת הרעבתם של החטופים. בנוסף קיימת סברה כי כמה מהחטופים נאבקו בשוביהם בטרם נרצחו.

עוד עולה מהממצאים כי סמוך לחטופים נמצאו מחברות, כלי כתיבה ולוח שחמט ואלו יועברו לידי משפחות החטופים שנרצחו: הירש גולדברג פולין, אלמוג סרוסי, עדן ירושלמי, כרמל גת, אלכס לובנוב ואורי דנינו זכרונם לברכה.