גורם המעורה במשא ומתן: נתניהו "טרפד הכל בנאום אחד"

מקור המעורה בפרטי העסקה מסר כי המגעים לעסקת חטופים היו בשלבים מתקדמים מאוד, ומסיבת העיתונאים שערך נתניהו טרפדה אותה בבת אחת. בהצהרתו התעקש נתניהו שלא יצא מציר פילדלפי: "זהו צינור החמצן וההתחמשות של חמאס"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/09/24 08:31 ל באב התשפד | עודכן בתאריך 03/09/24 08:33

גורם המעורה במשא ומתן: נתניהו "טרפד הכל בנאום אחד"
נתניהו במסיבת העיתונאים | , צילום: דוברות ראש הממשלה

אמש (ב') ערך נתניהו מסיבת עיתונאים בה הבהיר למה לא יסכים לסגת מפילדלפי בעסקת החטופים. אך דיווח ב-CNN טוען כי מסיבת העיתונאים טירפדה כליל את המגעים לעסקה, שהיו קרובים מאוד למימוש.

על פי הדיווח, שהובא מפיו של גורם המעורה במשא ומתן, לאחר רציחתם של ששת החטופים המתווכות דיברו זו עם זו בטלפון ודנו בדרכים לקדם עסקה במהירות האפשרית. אבל יממה לאחר מכן ערך נתניהו את מסיבת העיתונאים שלו "והבחור הזה טרפד הכל בנאום אחד", אמר המקור בתגובה ראשונית לאחר מכן.

נתניהו נחרץ: לא אצא מפילדלפי

כזכור, בחמאס מוסיפים להתעקש כי על צה"ל לסגת מרצועת עזה ככלל ומציר פילדלפי בפרט. אך ראש הממשלה הבהיר אמש כי הדבר לא הולך להתממש: "הצבנו 4 מטרות: לחסל את החמאס, להשיב את כל חטופינו, להבטיח שעזה לא תהווה איום ולהשיב בבטחה את תושבינו לגבול הצפון. שלוש מתוך המטרות הללו עוברות דרך מקום אחד - ציר פילדלפי ,זהו צינור החמצן וההתחמשות של חמאס".

"ציר הרשע צריך את פילדלפי. לכן חמאס רוצה שלא נהיה שם. זה עניין מדיני אסטרטגי. ציר הרשע צריך את ציר פילדלפי. אם נצא משם לא נוכל לחזור. הציר הזה מרכזי וקובע את כל העתיד שלנו". לאחר מכן, נתניהו הצהיר כי "רק כשנכנסו לפילדלפי הרגשנו שינוי במלחמה. חודשים ארוכים חמאס לא זז במגעים לעסקה. הסדק הראשון בא אחרי שנכנסו לרפיח ופילדלפי".