טור הבעיות של מפלגת ימינה מונעות ממנה להתקדם

נפתלי בנט הוא גם יושב ראש מפלגת ימינה, מפלגה שמנסה לפלס את דרכה אל קהלים רחבים ולהציג לציבור הצלחה. אלא שלמפלגה יש שתי בעיות שמונעות ממנה להתקדם | וגם: הרומן של נתניהו והמערכת המשפטית

עמיאל ירחי עמיאל ירחי, חדשות כיפה 18/02/22 10:03 יז באדר א'

הבעיות של מפלגת ימינה מונעות ממנה להתקדם
סיעת ימינה, צילום: Yossi Zeliger/Flash90

למרות האהבה של בנט לקיים הסכמים והתחייבויות, ולמרות שעסקת הטיעון של נתניהו ירדה בינתיים מהפרק, במפלגת השלטון לא חושבים שהממשלה תמלא את ימיה, בשורה של צעדים שמקדמים לאחרונה במפלגה, מאותתים שבחירות עלולות להגיע הרבה מוקדם מהצפוי.

ימינה: מצב ביניים

זה לא סוד שמצבה של המפלגה רע בסקרים, בנט מפציר שוב ושוב בחברי הסיעה להבליט את ההישגים של הממשלה, דובר חדש הגיע לקדם את המפלגה ולאחרונה חזרו חברי הכנסת לקיים חוגי בית, שם הם מקווים לשכנע את הציבור הסרוג שהמהלך שעשו, לא היה כל כך נורא. חבר הכנסת ניר אורבך אפילו משוכנע ואומר כי "ככל שעובר הזמן הציבור שבחר בנו פחות מאוכזב, אני מאמין שנוכל גם להביא ציבור נוסף".

ההיערכות מגיעה ברקע הבנה של מספר חברים בסיעה שאולי להציב את יאיר לפיד בכיסא ראש הממשלה לא יהיה דבר טוב, בשיחות סגורות הם מפקפקים בכך שאכן לפיד יזכה לכהן תקופה משמעותית בתפקיד ורומזים שהממשלה הנוכחית אמנם טובה, אבל רק עד תאריך החילוף בין לפיד לבנט, אי שם בקיץ 2023.

צריך לזכור שבנט צפוי אז להגיע אל משרד הפנים ומדובר בנפילה משמעותית, גורמים בימינה מספרים שאולי בנט דווקא יכנס למשרד המשפטים, במקומה של השרה שקד, אבל גם אם כן, עדיין מדובר בנפילה שספק אם תתקבל אצלו בקלות.

הבעיות של ימינה

בכל הקשור לשיווק המפלגה, ימינה נתקלת בשתי בעיות: האחת היא הרכב המפלגה, שם יש מי שעושה בושות, ואחרי הצעקות בין אביר קארה לצמרת אביבי בוועדת הכלכלה, במפלגה תפסו שוב את הראש לנוכח התנהגותו של העצמאי. ההחלטה של בנט להרכיב רשימה פופוליסטית מתנגשת לא פעם עם קרקע המציאות. הבעיה השנייה היא בכל הקשור לשיווק, ניר אורבך ואיילת שקד אמנם מנסים בכל כוחם לרשום הישגים להתיישבות אבל נאלצים להתנהל בשקט, בכדי לא לקבל ברקסים מהאגף השמאלי והקולני של הקואליציה.

יש מי שדווקא רושם הישגים בתחומי משרדו מבלי להתבייש, שר הבריאות ניצן הורוביץ מכריז על רפורמה לטובת קהילה הגאה מדי חודש, החל מהקלה על פונדקאות ללהט"ב, דרך איסור טיפולי המרה שפורסם השבוע ועד שינויים טיפשיים בטפסים של תרומות הדם, שגם אם המאבק בעקבותיהם מטופש, תזכרו מי התחיל. אגב, זוכרים כמה ביקורת קיבל שר הבריאות לשעבר ליצמן כשדאג לחברה החרדית כשישב במשרד הבריאות?

טר"ש

נשיא בית המשפט העליון בדימוס אהרן ברק, הפתיע כשיצא להגנת נתניהו ואמר: "צריך להפסיק את הקרע בעם. נתניהו היה מגדולי המגינים על מערכת המשפט". בסוף השבוע קיבלנו תזכורת נוספת כשנתניהו יצא להגנת הנשיאה חיות והקריב את חבר סיעתו אמסלם ואמר שדבריו אינם מקובלים עליו.

כמו במגעים לעסקת טיעון, אמסלם לא היה משתלח עד כדי כך במערכת המשפט אם לא היה מקבל מנתניהו מסרים נגד המערכת במשך שנתיים. אבל נתניהו, שבואו לא נשכח שזקוק למערכת המשפט בשביל עסקת הטיעון שייתכן שעוד תגיע יום אחד, שולח את חברי המפלגה לתקוף - אבל משאיר אותם לבד. 

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן