ההודעה שהדהימה את עמית סגל: "אני תוהה אם זו אותה מדינה"

לאחר שדובר צה"ל בערבית פרסם אזהרה לנמלים הימיים שבשליטת החות'ים לקראת תקיפה משמעותית של חיל האוויר, תהה הפרשן הבכיר של חדשות 12: האם זו באמת אותה מדינה שהבליגה על שורת אירועים ביטחוניים, עד לטבח בשמחת תורה, בשבעה באוקטובר

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/05/25 23:11 יג באייר התשפה

ההודעה שהדהימה את עמית סגל: "אני תוהה אם זו אותה מדינה"
עמית סגל, צילום: Hadas Parush/Flash90

בערב רווי באירועים היסטוריים, כמעט ונעלמה ההודעה החריגה שפרסם דובר צה"ל בערבית היום (א'), הקוראת לשוהים בנמלי הים שבשליטת החות'ים להתפנות לקראת תקיפה מאסיבית של חיל האוויר. עמית סגל, הפרשן הבכיר של חדשות 12, שיתף את תחושותיו בעקבות ההודעה וכתב: "לפעמים אני תוהה אם זו אותה מדינה שהבליגה על אוהל חיזבאללה בשטחה".

ישראל כבר לא מבליגה

בשנים שקדמו למלחמה, הבליגה ישראל לא אחת כנגד פעולות של אויבותיה הן בדרום והן בצפון. כזכור, בתחילת 2023 נחשף כי חיזבאללה הקים אוהל מאויש בלוחמים בתוך שטח ישראל, אך המדינה בחרה להבליג ולא לתקוף, מחשש להסלמה משמעותית בגבול הצפון. מאז זרמו הרבה מים בירדן, ונפלה עלינו מלחמה ארוכה, שבמהלכה גם חיזבאללה ספג מכות קשות. כיום, צה"ל כבר אינו ממתין לתוצאות קטלניות: גם ירי שיורט זוכה לתגובה קשה.