הפרשן הפוליטי של ערוץ 12, עמית סגל, חשף בטורו השבועי במוסף של "ידיעות אחרונות" כי שמועות שנפוצו במפלגת הליכוד בשבוע האחרון העלו אפשרות לקידום הצעת חוק גיוס שתוביל לבחירות. "כבר יותר מ־20 שנה לא נשמעו מנתניהו טקסטים כאלה נגד החרדים, כמו שנשמעו השבוע" כתב סגל. "המבשר הגיע ביום ראשון, מודיע לו שהחרדים יחרימו את ההצבעות במליאה במחאה על היעדר חוק הגיוס".
"ממשלות מתחילות ליפול בכנסת בימי רביעי"
"ממשלות מתחילות ליפול בכנסת בימי רביעי, ימי החקיקה הפרטית" המשיך סגל. "לפי הנטען, נתניהו הגיב בזעם. 'נראה אותם בבחירות'. הם לא יקפלו אותי על הנושא הזה. 'אני אוציא נגדם הודעה', כשהכוונה מן הסתם להתנגדות לפטור גורף מגיוס בעת מלחמה".
סגל העריך כי החלטתו של נתניהו להסלים את היחסים השבוע מול החרדים, נועדה כדי להזהיר אותם מפני היגררות למערכת בחירות כאשר הליכוד תוביל קו נוקשה מאי פעם נגדם. עם זאת, לדברי סגל, קיימת גם הערכה נוספת.
"אם זה יקרה - סימן שהגיע הזמן להעיר את וועדת הבחירות"
"האפשרות השנייה היא שזה אמיתי" כתב. "שסדר היום המדיני ביטחוני השתבש לחלוטין. שלום עם סעודיה לא התקדם, מלחמה עם איראן מתרחקת, ההכרעה בעזה מתעכבת וטראמפ מתרחק. במקרה כזה, על פי הטענה, אין כבר לנתניהו מה לחפש בקדנציה הזו. הוא יעדיף לקבוע בעצמו את מועד הבחירות ואת הנושא שלהן. אלה יהיו בחירות קשות בתנאים לא נוחים, אבל אם הוא מניח שהכנסת ממילא מתפזרת בקרוב, זה עדיף לו".
לסיום חשף סגל: "בליכוד הסתובבה השבוע שמועה על הצעת חוק שהמפלגה עצמה תציע, נוקשה מכל עמדותיה עד היום. המפלגה תבדל כך את עצמה מהחרדים ותעמיד את מפלגות האופוזיציה בדילמה, אם לתמוך אם לאו. אם זה יקרה, ולו בחוק של ח"כ אנונימי מהמפלגה, סימן שהגיע הזמן להעיר את ועדת הבחירות".