שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס הבוקר (ב') בריאיון לרדיו "גלי ישראל" לשאלת החטופים בעזה והביע עמדה מעוררת מחלוקת, כשטען: "להחזיר את החטופים זו לא המטרה הכי חשובה". דבריו עוררו זעם בקרב חברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, וגם בקרב אנשי תקשורת מהימין ומהשמאל. השחקנית והדוגמנית יעל בר זוהר לקחה הפסקה מהחופשה הפוטוגנית ברומא כדי להגיב גם היא לדברים.
יעל בר זוהר נגד סמוטריץ': "איפה הציונות ואיפה הדת שלך?"
בסטורי בחשבון האינסטגרם שלה שיתפה בר זוהר את התבטאותו של סמוטריץ', וכתבה בזעם: "מאיפה באת לעזאזל? אתה מתנדב להחליף אותם במסירות הנפש שלך? איפה הציונות ואיפה הדת שלך? תתבייש".
גם מנחם הורוביץ, כתב חדשות 12, הגיב על כך בציוץ ברשת ה-X. "כשאני שומע את בצלאל סמוטריץ' מדבר על החטופים ומודה שהוא מוכן להקריב אותם, אני מתבייש ששנינו שייכים לאותו ציבור וחובשים את אותה כיפה סרוגה", כתב הורוביץ, והוסיף: "'הציונות הדתית'? לא ציונות, ולא דתית".