סמבוסק מטוגן במילוי טופו חומוס

חדשות כיפה 27/03/22 16:42 כד באדר ב'

צילום: משק ויילר
צילום: משק ויילר

מצרכים

בצק:

1 ק"ג (חבילה) קמח

50 גרם שמרים טריים או 3 כפות שמרים יבשים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן

480 מ"ל (2 כוסות) מים פושרים או מי חומוס מפחית

1 כפית מלח

מלית:

3-4 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות

1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם טבעי

1 פחית גרגירי חומוס, מסוננים (לשמור את הנוזלים)

1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם

½ כפית פלפל שחור

1 כפית גדושה כמון

1-2 כפות מי חומוס

שמן לטיגון חצי עמוק

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות בינונית כ-5-6 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד דקה. משמנים קערה, מעבירים את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.

מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה. נשתמש במחבת הזו מאוחר יותר לטיגון הסמבוסקים.

שמים בקערת מעבד מזון את הטופו חומוס (שלב 1), גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה אך מעט גושית. מוסיפים בהדרגה את מי החומוס כדי לרכך את המלית. שומרים בצד.

לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, מחלקים חצי-חצי (יותר נוח לעבודה) ומרדדים לעלה בעובי 0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר בערך 8 ס"מ בעזרת כוס או קורצן עוגיות.

ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית (שלב 2), מקפלים לחצי ומהדקים היטב, אפשר בעזרת מזלג.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד להשחמה יפה.

מגישים מיד בליווי טחינה, או שומרים בכלי אטום במקרר.

המתכון באדיבות משק ויילר

כתבות נוספות