בורקיטס גבינות וחצילים

חדשות כיפה רון יוחננוב 22/05/22 10:19 כא באייר התשפב

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

בצק

280 גרם קמח לבן

1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%

200 גרם חמאה קרה

חתוכה לקוביות

1 כפית מלח דק

1 חופן פטרוזיליה

אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים

2שיני שום קונפי

מילוי

200גרם גבינת ריקוטה 5%

או גבינת שמנת

100 גרם גבינה צהובה 22%

מגורדת

100 גרם גבינת פטה 16%

1 קורט מלח דק

1 קורט פלפל שחור טחון

1 ביצה L

1 חציל בינוני

4 שיני שום קונפי

1 חופן עירית

קצוצה

הברשה וציפוי

1 ביצה L

טרופה

2 כפות שומשום

הוראות הכנה

מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.

עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

את התערובת מעבירים לשקית זילוף.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.

מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.

מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.

אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.

המתכון באדיבות פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב, בחסות המותג KENWOOD

כתבות נוספות