מצרכים
200 גרם חומוס
חצי כוס שמן זית
טחינה לבנה
ביצה קשה
סחוג ירוק
עלי פטרוזיליה
לימון ושן שום
הוראות הכנה
משרים את גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם
לאחר לילה של השרייה ובישול במים מוסיפים כף סודה לשתייה עד לריכוך מלא של גרגירי החומוס.
טוחנים במעבד מזון את החומוס אחרי שהוא קר ושומרים מעט מהגרגירים החמים בצד לקישוט.
טוחנים את ממרח החומוס עם מעט שמן זית, מעט לימון ושן שום אחת עד שהוא מגיע למרקם חלק ואז מוסיפים 5 כפות טחינה גולמית משובחת.
בצלחת עמוקה שמים את ממרח החומוס, יחד עם כף של טחינה לבנה, מעט מהגרגירים החמים שנשארו. ביצה קשה פרוסה לחצי (עדיף חומה של חמין), שמן זית, כף סחוג ירוק ועלי פטרוזיליה לקישוט
המתכון באדיבות ארתור שף מסעדת ג'וי