לחם מחיטה מלאה בצורת ארנב

חדשות כיפה Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי 08/05/22 12:32 ז באייר התשפב

צילום: יחצ BEKO
צילום: יחצ BEKO

מצרכים

910 גרם קמח חיטה מלאה

500 מ"ל מים

15 גרם שמרים

12 גרם מלח

80 מ"ל שמן זית

110 גרם דבש

1 ביצה

לקישוט: 2 צימוקים ו-2 שקדים פרוסים

הוראות הכנה

מערבבים את המים והשמרים

בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם תערובת המים והשמרים ומוסיפים את הדבש, שמן, מים ומלח

מערבבים ולשים עד ליצירת מרקם אחיד של בצק

מעבירים את בצק לקערה משומנת ומכסים. מתפיחים למשך 60 דקות

לאחר ההתפחה יוצרים את צורת הארנב :

חותכים צורה אובלית גדולה עבור הגוף

יוצרים צורה אובלית נוספת קטנה יותר מהגוף עבור הראש ומחברים מעל ובצמוד לגוף הארנב

לוקחים את רבע מהכמות שנותרה וחותכים ל2 חתיכות בצק, מרדדים כל חצי לרצועה באורך של כ-15 ס"מ ומקפלים לצורת אוזן, מחברים ומהדקים במקום המתאים בצמוד לראש

מהבצק שנותר יוצרים מלבנים קטנים עבור הרגלים והידיים, חותכים שני חריצים בעזרת סכין בעדינות בקצוות המלבן ליצירת אצבעות/בהונות

באמצעות עיגולי בצק קטנים יוצרים את מראה הפנים – לחיים ואף.

מניחים את הצימוקים במקום המתאים לעיניים ואת השקדים לשיני הארנב

מחממים תנור ל-200 מעלות מכסים את הארנב שנוצר ומאפרים לתפוח כ-30 דקות

טורפים ביצה ומורחים על הבצק

אופים במשך 25 דקות

כתבות נוספות