לחם דלעת

חדשות כיפה 29/03/22 14:17 כו באדר ב'

לחם דלעת בעיצוב דלעת, צילום: Teka Studio
לחם דלעת בעיצוב דלעת, צילום: Teka Studio

מצרכים

500 גר' קמח

180 גר' מים

20 גר' שמרים טריים

10 גר' מלח

325 גר' דלעת צלויה

25 גר' דבש

תבלינים לפי הטעם

חוט קשירה לבישול

הוראות הכנה

מתחילים בצליית הדלעת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס וצולים עד שהדלעת מתרככת.

ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את שאר המרכיבים: קמח, מלח, דלעת, דבש ותבלינים. לשים בידיים או במיקסר במצב לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

יוצרים כדור עם הבצק ונותנים לו לתפוח בקערה משומנת, מכוסה היטב, למשך כמה שעות, או עד שכדור מכפיל את גודלו.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים מעט כל אחד על מנת להוציא את האוויר ומעצבים שוב שני כדורים.

לוקחים חוט קשירה לבישול ומשרים אותו בשמן. מוטחים את החוט סביב כל כדור ארבע פעמים באופן שמחלק כל כדור בצק לארבע פלחים. חשוב שלא לקשור את החוט חזק מדי על מנת שהבצק יוכל לתפוח פעם נוספת. מכסים את שני כיכרות הלחם ומניחים להן לתפוח כ-45 דקות.

מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס עם תבנית מתכת בתחתית התנור.

כאשר התנור חם מכניסים את הכיכרות לתנור ויוצקים כוס מים רותחים לתוך התבנית שבתחתית התנור שתייצר אדים במשך 10 הדקות הראשונות של האפייה. לאחר 10 הדקות, הוציאו את התבנית התחתית והמשיכו לאפות עוד 20 עד 25 דקות. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר על רשת צינון. מסירים את חוט הקשירה ונהנים מלחם דלעת בעיצוב דלעת מקורי.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות