שוק אווז בדובדבנים

חדשות כיפה גלעד שטרן ודוד אליהו, מיט טיים 02/06/22 09:55 ג בסיון התשפב

צילום: פרטי
צילום: פרטי

מצרכים

6 שוקיי אווז

250 גרם דובדבנים ללא גרעין

1 בצל גדול חתוך לפרוסות

1 גבעול סלרי ללא עלים

5 ענפי טימין טרי

3 כפות דבש

2 עלי דפנה

1/2 כף מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית בהרט

1 ליטר מים

1 כף שמן זית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ניקח את שוקיי האווז ונצרוב אותם בסיר סוטאז׳ רחב עם מעט שמן זית,

לאחר שהשוקיים צרובים קלות וקיבלו צבע שחום, נעביר אותם לקערה.

כעת נטגן את הבצל עד להשחמה,

באותו הסיר נשים את הדובדבנים המגולענים, הסלרי, הטימין והדבש, נוסיף מים ונסגור במכסה, נבשל בערך 45 דקות עד שהדובדבנים יהיו רכים ממש והוציאו את כל הצבע והטעם למיי הבישול.

נוציא את הדובדבנים בעזרת כף עם חורים אל המעבד מזון, נוסיף חצי כוס מים מהסיר שלנו ונטחן עד למרקם חלק.

נשפוך את הדובדבנים הטחונים בחזרה אל הסיר ונמשיך בבישול על אש נמוכה, נוסיף את כל התבלינים, נערבב היטב ונסדר את שוקיי האווז בסיר.

נבשל עוד שעה לפחות על אש נמוכה, ונוסיף מים לפי הצורך.

לאחר שהסיר ירד מהאש והבשר רך מוכן וטעים , נכניס את הסיר לתנור ללא מכסה לקרמול אחרון לעוד 20 דקות על חום 170°.

יש להרטיב את השוקיים עם הרוטב שלנו לאחר 10 דק בעזרת כף.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

כתבות נוספות