רוטב דובדבנים לבשר

חדשות כיפה גלעד שטרן ודוד אליהו, מיט טיים 02/06/22 09:53 ג בסיון התשפב

צילום: פרטי
צילום: פרטי

מצרכים

250 גרם דובדבנים מגולענים וחצויים לחצי

2 שני שום כתוש

1/2 כפית חרדל דיז'ון

1 כפית חומץ בלסמי

1/2 כפית שטוחה פלפל גרוס

2 ענפי טימין טרי

5 עלי בזילקום

1 כף דבש

1 בקבוק יין אדום

שמן זית

הוראות הכנה

מוזגים את היין לסיר קטן ומבשלים עד שמחצית הכמות מתאדה ונותרות שתי כוסות, מורידים מהאש מניחים בצד.

מחממים מחבת מוזגים מעט שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

מוסיפים את הדובדבנים, הטימין ואת היין המצומצם.

מוסיפים חרדל, פלפל גרוס,חומץ ודבש. מערבבים היטב. מבשלים באש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים למשך דקה ומכבים את האש.

מעבירים לצנצנת קטנה ושומרים במקרר.

לפי ההגשה עם בשר נשפוך את הרוטב לסיר קטן מחממים היטב ומוזגים על הבשר כשהוא חם ברגע שירד מהגריל.

כתבות נוספות