פרוסות בשר עם קונפי שום בתוספת תפוחי אדמה

חדשות כיפה חיה פרטוש 10/02/22 10:01 ט באדר א'

צילום: חיה פרטוש
צילום: חיה פרטוש

מצרכים

ל 3 סועדים:

4 תפוחי אדמה,

זרעי אניס (לא חובה),

פפריקה מתוקה,

מלח גס,

שמן זית,

כורכום,

סילאן,

ראש שום,

1/3 כוס מים,

0.5 קילו פילה עגל טרי

הוראות הכנה

מכניסים את נתח הבשר לסיר עם שמן שכבר התחמם על אש גבוהה, וצורבים אותו משני הצדדים במשך דקה, עד שהוא משנה צבע, מטבלים בפלפל שחור גרוס ומלח גס. 

מורידים את הסיר מהאש, מפזרים על הבשר בנדיבות  שתי כפות סילאן,  ויוצקים מעל  1/3 כוס מים רותחים.

את הבשר מכסים בפלחים של תפוחי אדמה שנחתכו ונשטפו מראש, מפזרים מעל, בלי לערבב, מעט פלפל שחור ומלח גס, פפריקה מתוקה, מעט כורכום ושמן זית. מוסיפים ראש שום שלם מעל תפוחי האדמה (הקפידו למרוח עוד שמן זמן מעל השום). למי שיש בבית, מומלץ להוסיף מעט זרעי אניס, לתוספת טעם עשיר. 

מכסים את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם מראש על טורבו, 180° למשך שעה (עדיף לבדוק את תפוחי האדמה מדי פעם ואולי להוסיף קצת שמן). אחרי שעה מורידים את המכסה ומחזירים לעוד רבע שעה של אפייה בשביל הטעם הקראנצ'י.

אחרי רבע שעה מוציאים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, את הבשר פורסים בצלחת, ואת הרוטב מפזרים מעל הבשר או גם תפוחי האדמה. את ראש השום מחלקים לפלחים ולוחצים מעל הבשר עד שהשום ישתלב עם המרקם הבשרי. 

כתבות נוספות