החלק הכי כיף בשבת חורפית זה הארוחה החמה עם הריח שיש בכל הבית. קדירת בקר עם תפוחי אדמה וחומוס שמתאימה בדיוק לשבת כזאת: היא מתבשלת לאט, ממלאת את הבית בריח, ובסוף מגיעה למרכז השולחן, עם רוטב שמתחשק לאסוף בחתיכת חלה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של חדשות כיפה
החלק הכי כיף בשבת חורפית זה הארוחה החמה עם הריח שיש בכל הבית. קדירת בקר עם תפוחי אדמה וחומוס שמתאימה בדיוק לשבת כזאת: היא מתבשלת לאט, ממלאת את הבית בריח, ובסוף מגיעה למרכז השולחן, עם רוטב שמתחשק לאסוף בחתיכת חלה.
מחממים את השמן בסיר רחב בקוטר כ-24-26 ס"מ. מייבשים את קוביות הבשר בנייר סופג ומשחימים בשתיים או שלוש נגלות, בלי לצופף. מוציאים לצלחת. הבשר עדיין אינו רך בשלב הזה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים שום ורסק ומערבבים כדקה. מוסיפים פפריקה, כמון ופלפל ומערבבים כמה שניות.
מחזירים את הבשר ואת הנוזלים שהצטברו בצלחת. מוסיפים מלח ומים רותחים, ומגרדים בעדינות את המשקעים מתחתית הסיר. הנוזלים צריכים להגיע לכשלושה רבעים מגובה הבשר; מתקנים לפי הצורך.
מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. בודקים מדי פעם שהסיר אינו מתייבש ומוסיפים מעט מים רותחים לפי הצורך.
כשהבשר מתחיל להתרכך, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים מכוסה עוד כ-45 דקות. אם הבשר עדיין קשה מאוד, ממשיכים לבשל אותו לפני שמוסיפים את תפוחי האדמה.
מוסיפים את החומוס ומבשלים עוד כ-15 דקות. הקדירה מוכנה כשהבשר רך ונפרד בקלות במזלג ותפוחי האדמה רכים. אם צריך, ממשיכים לבשל ובודקים שוב. טועמים ומתקנים מלח. לרוטב סמיך יותר מבשלים כמה דקות ללא מכסה, בלי לערבב בחוזקה את תפוחי האדמה.