פעם הייתי מסוג האנשים שממעיטים בערכה של חביתה. שמתייחסים אליה כאל המאכל הזה שכולם יודעים להכין, שמתקתקים תוך רגע, ארוחת ערב סוגרת פינה ולא אטרקטיבית במיוחד. עד שפגשתי חביתה אמיתית: קריספית במידה הנכונה, פלאפית במידה המושלמת, לא שרופה מדי, לא ספוגה מדי בשמן, כזאת שאפשר לאכול גם בלי לחם כי היא פשוט מוצלחת כל כך. הסוד לחביתה כזאת לא מסתתר במחבת שתבחרו וגם לא בסוג הביצה, אלא בכלל באופן ההכנה. ואם תקשיבו לנו - כל היחס שלכם לחביתה עתיד להשתנות.
-
עוד באותו נושאלא התבלבלנו: 40 תוספות אפשריות לחביתה
22/07/24 17:41
הכל מתחיל בשקשוק. עוד לפני שבכלל הוצאנו מחבת מהארון, עוד לפני שהשמן ניתז, שלב השקשוק. אין להקל ראש בשלב הזה: שתי ביצים (לא אחת, תכבדו את עצמכם) בתוך קערה - ומשקשקים עם מזלג. אין צורך במטרפה, אל תאמינו לכל מה שאתם רואים בטיקטוק. אופן השיקשוק הוא כשהמזלג שוכב עם השיניים בתוך הקערה ואתם מקציפים את הבלילה בסיבובים.
מלח. ברור שאתם שמים מלח בחביתה שלכם (אם לא אתם נורא מוזרים) אבל שלב הוספת המלח הוא קריטי. לא במחבת, לא על הצלחת, אלא כבר בשלב הבלילה. שימו קורט או קצת יותר, כמה שאתם אוהבים, והטמיעו את המלח בפנים. המלח משפיע על מבנה החלבונים בביצים, ומסייע לשבור את הקשרים שביניהם. זה גורם לחביתה להיות פחות גושית ויותר רכה ואחידה. מלח לא רק מוסיף מליחות, אלא גם מחזק את הטעמים הטבעיים של הביצים, ומדגיש מתיקות עדינה שיש בהם. בקיצור, תוסיפו מלח, תגלו ישועות.
חכו שהשמן יתחמם, אבל לא ירתח. כל כך הרבה נופלים בשלב הזה, וחבל - כי זה באמת לא מסובך. נתחיל בכמות השמן המדויקת: קצת יותר מטיגון פנקייק, הרבה פחות מטיגון שניצל. אתם לא רוצים שהחביתה תהיה שומנית מדי. אחרי ששמתם שמן במחבת תנו לו להתחמם אבל לא לרתוח. אתם יכולים לשפוך טיפ-טיפונת מהביצה ולראות מה קורה במחבת: אם השמן מקפץ קצת אתם יכולים לשפוך את הבלילה. אם השמן משתולל בפנים וקופץ לכל כיוון הוא רותח מדי, הלכה לכם החביתה.
קחו כף עץ ושחקו עם החביתה. השלב הזה נועד רק למי שמעוניין בחביתה פלאפית מאוד. יש כאלה שאוהבים דווקא חביתה שטוחה - דלגו על השלב הזה. מהרגע ששפכתם את הבלילה הנמיכו את האש. בכל פעם העבירו כף עץ בתוך הבלילה, ומיד הטו את המחבת כדי למלא את החור שיצרתם בעוד בלילה. חזרו על הפעולה עד שהחביתה מתגבשת וכבר אי אפשר לחשק עם הבלילה.
אל תשרפו את הצד השני. הכלל הידוע הוא שהחביתה מוכנה כשהחלק התחתון שלה בצבע הרצוי. ובכל זאת, עליכם להפוך אותה ולתת גם לצד השני יחס אישי. בשלב הזה כדאי גם להנמיך את האש וגם להישאר קרובים לגז כדי לשלוף את החביתה במהירות - הצד השני צריך זמן קצר הרבה יותר וכל שנייה מיותרת עלולה להביא לחביתה שרופה.