לא אוכלים אבוקדו? 7 סיבות שיגרמו לכם להתחיל!

המאמר הבא יסביר לכם בדיוק, מדוע כדאי לכם לאכול אבוקדו מידי יום, כיצד הוא משפיע על מצב הרוח ותורם לבריאות, ואפילו איך הוא תורם לירידה במשקל.

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/01/19 09:00 ח בשבט התשעט

לא אוכלים אבוקדו? 7 סיבות שיגרמו לכם להתחיל!
צילום: shutterstock

אבוקדו הוא לא ספק אחד הפירות החשובים הגדלים בישראל. באבוקדו יש לפחות 20 ויטמינים ומינרליים שונים, כולל 20% מכמות הוויטמין E המומלצת ליום, 40% מכמות חומצה פולית, 35% מכמות ויטמין C ועוד. הנה מספר סיבות טובות, להכניס אותו לתפריט היומי שלכם.

 

יהיה לכם מצב רוח טוב יותר

אם מדברים על כימיה, אז תדעו שמה שדיכאון הכי שונא זה שילוב של חומצה פולית ואשלגן, אשר יחד עם ויטמינים רבים נוספים המצויים באבוקדו תורמים משמעותית לשיפור מצב הרוח ונלחמים נגד דיכאון.

 

תורידו את הסיכון ללקות במחלת לב

מחלות הלב הן הגורם מספר אחד למוות במדינות המערב. הסיבה: שומן רווי, שומן טראנס והרבה מהם שנמצאים בכל מקום, לרוב בצורתם המעובדת והמוקשה. השמן שנמצא באבוקדו לעומת זאת, יעלה את אחוזי השומן הטוב, אלו שהגוף זקוק לו כדי לפרק ויטמינים ולתפקד. כך מוכיח מחקר שנעשה בארה"ב בדבר אכילת אבוקדו, ופורסם במגזין "ביקורות בנושא תזונה ומדעי המזון". בנוסף התגלה כי אכילת אבוקדו מאזנת את רמת האינסולין בגוף.

צילום: shutterstock

האבוקדו כולל גם שילוב של חומרי הזנה (נוטריינטים), בעיקר אשלגן ולוטאין המסייעים במניעת דלקת ולחץ בכלי הדם תוך הקלת זרימת הדם. רבים מאתנו צורכים אותם כתוסף חיצוני, אך אין כמו לצרוך זאת במקור הטבעי.

 

את בהריון? אבוקדו הוא החבר הטוב ביותר שלך לחודשים הקרובים

הוא מפוצץ בחומצה פולית איכותית וטבעית, ויטמין B, אשלגן, ויטמין C, כשכל אלו התקבצו כדי לדאוג להתפתחות התקינה של העובר שלך. הבונוס הוא שכל אלו גם תורמים להקלה בתחושות בחילה וכאבי בטן במהלך תשעת חודשי ההיריון וגם אחרי.

בית אריזה - גרנות

בית אריזה - גרנותצילום: חגי נתיב

 

מסייע לירידה במשקל

נכון, אבוקדו הוא שומני אבל הוא גם מזין ומשביע בצורה שלא ניתנת לערעור. המחקר שפורסם במגזין "ירחון התזונה" נותן לכך חיזוק וקובע כי אכילה יומית של אבוקדו מסייעת בירידת משקל ובשמירה על BMI  תקין. אחת הסיבות לכך היא רכיב הסיבים הרב בפרי (כן זה פרי) הכולל כ- 14 גרם סיבים תזונתיים בממוצע.

 

תקטינו את הסיכון לסרטן

באבוקדו יש תרכובת חלבון הנקראת גלוטתיון, אשר יחד עם לוטאין נקשרת לירידה בשיעור של סרטן הפה, זאת על פי מחקר שפורסם תחת המכון האמריקני לבריאות. נתונים ראשוניים מראים גם תוצאות מבטיחות לתפקיד הפוטנציאלי של אבוקדו בהפחתת הסיכון לסרטן השד והערמונית. עוד מחקר בתחילת הדרך, קושר בין חומר המצוי באבוקדו להשפעות אנטי סרטניות על תאי לוקמיה.

 

תגנו על העור והעיניים שלכם

עוד משהו מיוחד שתמצאו באבוקדו הוא הקרוטנואידים. הן לוטאין והן תרכובת נוספת בשם זאקסאנטין יכולות למנוע תפקוד לקוי של הראייה. בנוסף, אלה שני חומרים מזינים הנאבקים נגד קרני UV  ונזקי השמש ובכך משמרים את העור שלנו גמיש וחלק.

סלט אבוקדו

סלט אבוקדוצילום: הדס ניצן

 

תגרמו לחברים שלכם לומר: "מה?! אין מצב שזה מאבוקדו!"

רוצים להפתיע את החברים ולקצור מחמאות על הדרך: תכינו את המנות הבאות, כולן על בסיס אבוקדו: שניצל אבוקדו (כן, כן מטוגן ומצופה פנקו או פירורי לחם), גלידת אבוקדו - בסיס שומני ונימוח שמקבל בשמחה כל טעם מתוק, מוס שוקולד (לא ירוק ולא מוזר אלא טעים להפליא) וחמאת אבוקדו שהיא לא פחות מיצירת אומנות לחיך.

 

כמה כבר אפשר לאכול אבוקדו?! צודקים, כאן תלמדו כיצד להכין שייק אבוקדו חלומי.

 

 

 

מוגש כחומר מקצועי על ידי "אבוקדו גרנות", מובילת ענף האבוקדו בישראל.