יש הכרעה במחדל ההפריות של אסותא: נמצאו ההורים הביולוגים

שנה וחצי לאחר פרוץ הפרשה, בית המשפט התיר לפרסום כי הוריה הביולוגיים אותרו וכי מדובר בזוג שמשרד הבריאות סימן כבעלי הסיכויים הגבוהים ביותר להיות ההורים. יחד עם זאת, הפרשה לא הגיעה לסיומה

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/03/24 21:02 כז באדר א'

שנה וחצי עברה מאז פרשת מחדל ההפריות בבית החולים אסותא זעזעה את המדינה וכעט הותר לפרסום כי נמצאו הוריה הביולוגיים של התינוקת סופיה, כך על פי פרסום של "חדשות 12". יחד עם זאת הפרשה לא קרובה לסיום והזוג שילד את התינוקת לא מתכוון לוותר על ההורות עליה.

על פי הפרסום, הזוג שנקבע כי הם ההורים הביולוגיים של התינוקת הוא אותו זוג אותו סימן משרד הבריאות כבעלי הסיכויים הגבוהים ביותר להיות ההורים הביולוגיים. השניים עתרו בעבר לבית המשפט שיורה לבצע בדיקות גנטיות שיבררו את זהות ההורים.

יש הכרעה במחדל ההפריות של אסותא: נמצאו ההורים הביולוגים
אסותא, החלטה סופית, צילום: Avshalom Sassoni/FLASH90

פסיקת בית המשפט העליון בנושא

לפני כחצי שנה, לאחר שהוריה של התינוקת סופיה הגישו ערעור על ההחלטה לביצוע בדיקה גנטית חוזרת, דחתה השופטת דפנה ברק-ארז את הבקשהוסללה למעשה את הדרך לבדיקה גנטית סופית שתקבע מי ההורים הביולוגיים של התינוקת.