לכו על זה: כל המלצות השבוע

האפליקציה שתזכיר לכם מתי אכלתם בשר בפעם האחרונה ומתי תוכלו להתפנק עם גלידה. וגם: ספר חדש של הרב יואל בן נון והרב בני לאו והופעה מיוחדת שמתאימה לבין המצרים

חדשות כיפה נטעאל בנדל, כיפה 07/07/13 16:48 כט בתמוז התשעג

"רגע, מתי סיימנו לאכול?" אנחנו שואלים את עצמנו לא מעט לפני אכילת גלידת שמנת או שוקולד כשהארוחה הבשרית עוד מתעכלת. רגע לפני שאסור לאכול בשר, אפליקציה מיוחדת שתעזור לכם להפריד בין אכילת בשר וחלב ותזכיר לכם מתי כבר מותר לאכול חלבי. האפליקצייה Milk Or Meat פועלת האמצעות הגדרות שנתתם לה כמו מנהג שעות ההמתנה שלכם ועוד. לאנדרואיד

כשאחת מהדמויות הרבניות הכי מענייניות והרב הוגה מהפכת לימוד התנ"ך נפגשים בספר אחד, גם בלי לקרוא - אין ספק שזהו אירוע שאסור לפספס. הספר "ישעיהו" של הרב בני לאו והרב יואל בן נון, שיצא לאחרונה לאור, מתחקה אחר סיפורו של נביא השלום ומציג את הספר המיוחד הזה באופן מרתק שרק הם יכולים לספק. לצד ניתוח הפסוקים מביאים המחברים נקודת מבט ריאליסטית על התקופה והגיאוגרפיה של כל המקומות והאירועים שמי שלמד את הספר לא תמיד באמת הצליח להבין. כל זאת לצד פרשנות עכשווית ולעיתים אקטואלית שהופעת את הנבואה לדברי אלוהים חיים. "ישעיהו" הוא אבן בפסיפס מהפכתו של הרב יואל בן נון ממלמדי התנ"ך המשובחים ביותר.

אנחנו ממליצים לכם לצפות בסרט "זמן פוניביץ'", שעוקב במשך כשנתיים אחר חייהם של כמה מתלמידי ורבני ישיבת פוניבז', הנחשבת לאחת הישיבות החשובות בעולם החרדי אשר לומדים בה כ-1,200 תלמידים. הסרט מתעד את ההתמודדות היומיומית של הנערים, שעוזבים את ביתם בגיל 16 ועוברים לחיות בפנימייה של הישיבה, בשאיפה להיות גדולי הדור הבאים. צילומי הסרט שהחלו בשנת 2010, התאפשרו לאחר שנשיא הישיבה, הרב אליעזר כהנמן, הביע את הסכמתו לפתוח את הישיבה למצלמות לאחר התלבטות ארוכה. יוצר הסרט יהונתן אינדורסקי (1984), בוגר ישיבת פוניבז' בעצמו, שהחליט לביים את הסרט במהלך לימודיו בבית הספר לקולנוע ע"ש סם שפיגל. סנימטק תל אביב, 7.7 18:30

נכון, הופעות זה לא הצד החזק של ימי בין המצרים. הרשו לנו להציע אלטרנטיבה מעניינת אחרת: קהילת בית יהודה של הרב אורי שרקי מקיימת כנס ייחודי לצעירים עם הרב שרקי והפסיכולוג ד"ר מיכאל אבולעפיה. בית כנסת בית יהודה, בית וגן ירושלים, 7.7 14:00

אי שם במושבה הפסטורלית זכרון יעקב ממוקמת המסעדה 'סאגזורה'. את המקום הקימו פאני וזבולון אזורה שעיצב את המקום כבית אוכל איטלקי. המסעדה חיה ונושמת איטליה, שבאיטליה כמו באיטלה- הבצק הוא מרכז העניניים. מפיצות ועד פאסטות משבוחות. אפילו המחירים כאן זולים בהחלט (32 - 39 למנה), ואחרי האוכל יותר מומלץ לטייל בשבילי המושבה- גם בשביל הנוף וגם בשביל הבריאות. הנדיב 26, זכרון יעקב