כתב המשפט של ערוץ 14 בשנים האחרונות, יאיר אלטמן, הודיע היום (ה') כי יפרוש מתפקידו בסוף החודש הנוכחי, ויסיים פרק של 22 שנה בעולם העיתונות לטובת מעבר למגזר הפרטי. בתחילת חודש דצמבר ייכנס אלטמן לתפקיד ראש מטה וסמנכ"ל אסטרטגיה בקבוצת החברות HQ Comet.
בפוסט פרידה שפרסם ברשתות החברתיות, תיאר אלטמן את השיקולים שהובילו למעבר: "אני אוהב את המקצוע, ומודה על השליחות ועל ההזדמנות שניתנה לי לגעת באנשים דרך המילה הכתובה, אבל קיבלתי תפקיד שלא הייתי יכול להגיד לו לא וזה הזמן להמשיך קדימה, להסתכל גם על המשפחה שלי ולהתפתח באופן אישי ומקצועי אל אפיקים חדשים".
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
"לא באתי לתקשורת כדי להיות פוליטיקאי"
לצד התודות, שיתף אלטמן בביקורת נוקבת על המציאות התקשורתית הנוכחית: "זה לא סוד שאני לא אוהב את הכיוון שהתקשורת בכללותה הולכת אליו. המאבק על רייטינג, חשיפה ותשומת לב מתגמל לעיתים דווקא את הקיטוב והכותרת החדה על חשבון המורכבות והאנושיות. זו לא ביקורת על כלי תקשורת כזה או אחר, אלא על מציאות ענפית שבה כולנו פועלים, ושמשפיעה על האופן שבו הציבור צורך חדשות".
עוד הוסיף: "אני עיתונאי של הדור הישן. לא באתי לתקשורת כדי להיות פוליטיקאי וגם לא כדי להכתיב לאנשים מה לחשוב. באתי מתוך אהבה למקצוע, לתחקיר ולשטח... לעיתים נדמה שהשיוך לכלי תקשורת מסוים חשוב יותר מהדיון עצמו. אני חושב שזו החמצה גדולה, לא רק של התקשורת אלא של כולנו, כבני אדם".
"חדשות זה החיידק שלי"
אלטמן הקדיש מילים חמות לעמיתיו בערוץ 14 וציין: "אני אוהב את הקולגות בערוץ. מדובר באנשים חרוצים וטובים שיוצאים עם הסכין בין השיניים בתקופה מאוד לא פשוטה, ומשלמים מחיר מאוד לא פשוט לו הייתי שותף". כמו כן הודה להנהלת הערוץ, העורך הראשי יורם כהן, המנכ"ל אריאל אדרי ונציג הבעלים נתנאל סימן טוב.
לסיום הבהיר כי לא ייעלם לחלוטין ממרחב הדיווח: "חדשות זה החיידק שלי". לצד דיווחים ופרשנות ברשתות החברתיות, ציין כי ימשיך לפרסם פוסטים לצד בנו איתן במטרה להעלות את המודעות לאוטיזם ולתמוך במשפחות מיוחדות. את דבריו חתם בציטוט: "העולם תמיד עניין אותי יותר מהמחנות שמחלקים אותו, בני האדם יותר מהדעות שלהם, והמילים יישארו הדרך שלי להבין את שניהם".