Dishwasher

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 04/05/01 10:12 יא באייר התשסא

שאלה

Dear Rabbi,

I have a dishwasher and I would like to know how can I use it for halavi and basari.

Shabat shalom,

Daniel

ps : you can answer me in hebrew

תשובה

דניאל שלום
בענין מדיח כלים לשמוש חלבי ובשרי - הרי שיש לומר שלאשכנזי יש להקפיד שבשום אופן לא ישתמש בדיח בכלים חלביים ובשריים באותה הדחה.
אמנם בהדחות נפרדות ואחרי ניקוי המדיח משיירי המזון שנעצרו בפתח המסננת יש להתיר זאתללאבעיה וכבר מצינו שמעקר הדין התירו הפוסקים להשתמש באותו כיור לכלי בשר ולכלי חלב כאשר אינם ביחד. אמנם ההידור הטוב ביותר הוא לדאוג שלמדיח יהיו מגשים נפרדים אחד לבשרי ואחד לחלבי ואם עשה כן יצא מיד כל חשש.
בברכה
הרב אורן

מקורות:
שו"ע יו"ד צה סעיף ד ונושאי כלים שם