שאל את הרב

------

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 25/06/06 15:56 כט בסיון התשסו

שאלה

אני מרגישה מאוד מנותקת מהיהדות, אני לומדת בבי"ס דתי (כבר כל החיים), אני הולכת לבית הכנסת, שומרת חגים מצוות והכל...אבל אני לא מתחברת באמת לתפילה...כל המעשים שלי הם חיצוניים בלבד ואני לא מרגישה כלום!...אני לא יודעת למה...כל בוקר אני מתפללת ומבקשת עזרה מהקב"ה שיעזור לי להתכוון אך לא קורה כלום!...אולי אם אני יתנתק לגמרי מהדת זה יעזור...אולי אני ירגיש איזו שהואצורך לחזור חזרה?.? ואם לא....מה עליי לעשות???

תשובה

אורטל שלום,
לקיום מצוות יש ערך עצום גם אם אינו מלווה בהרגשות של התחברות, התלהבות והתעלות. דעי שלכל תפילה ומצווה שאת עושה יש משמעות רבה ביותר אף אם אינך חשה במשמעויותיה. יחד עם זאת לא מן הנמנע שבשלב זה או אחר תתחברי יותר למצוות שאת מקיימת, וכדי להגיע לכך יש להמשיך באופן מתמיד לקיים אורח חיים דתי. הרעיון של עזיבת הדת לשם חזרה מחודשת בגדול, הוא רעיון ישן ומוכר שרבים כבר ניסוהו, ולא עלה בידם. הם חשבו לבצע ירידה צורך עליה, אך בפועל הם ירדו עוד ועוד ולא שבו לעלות.
יש דברים אחרים שאפשר וכדאי לעשות: לחפש דרכים ללמוד יהדות באופן יותר עמוק ומעניין, להגיע למרכזים תורניים, כגון מדרשה לבנות וכיו"ב בהם הלימוד, האווירה והקשר החברתי תורמים כולם יחד להתחברות עמוקה יותר ליהדות, ליצור קשר עם דמות תורנית - איש או אישה שיכולים להדריך באופן אישי ולסייע, ובעזרת ה' תעשי ותצליחי.

בברכה,
רונן לוביץ

כתבות נוספות