האם למילים וחלומות יש כוח!

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/24 22:09 יט בניסן התשפד

שאלה

היייי חג שמח לפעמים בשעת כעס אני מוציאה מילים שלאחר מכן כאלו חוזות את עצמן כמו למשל האסון ב- 7 לאוקטובר, יתרה מזאת יש לי חלומות שאני חולמת והן לאחר מכן אמיתיות במציאות למה אצלי זה ככה?

תשובה

שלום

למילים אכן יש כח מסוים, אבל כמובן שהאסון שקרה בשמחת תורה לא קרה בגללך.

באופן כללי מן הראוי להשתדל שהדיבור יהיה טוב וחיובי. זה כח גדול שקיבלנו מהקב"ה וכדאי מאוד לשמור עליו.

לגבי החלומות, באופן כללי המקובל היום הוא שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אבל יכול להיות שיש כאלה שהחלומות שלהם יותר מכוונים למה שקורה במציאות.

ובכל זאת, מציע להניח את זה בצד ולא לעסוק בזה.

כל טוב, שבוע טוב ומועדים לשמחה