קריאת הפרשת השבוע או לימוד תורה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/24 10:30 כג באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה יותר חשוב? לקרוא פעמים מקרא אחד תרגום פרשת השבוע או ללמוד תורה?

כי אני מוגבל בזמן.

האם קריאה של פרשת השבוע זה נחשב לימוד תורה גם אם אני לא מבין את הפירוש ואת התוכן?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קריאה בלי הבנת הפירוש והתכן אינה לימוד תורה.

באותה מידה גם קריאת משנה או גמרא בלי להבין את הפירוש והתכן גם זה לא נחשב לימוד תורה.

בברכת התורה רשום: "לעסוק בדברי תורה". חובתנו לעסוק בתורה לא לקרוא אותה כמו שקוראים תהילים.

יש פירושים רבים מאוד לתורה. תמצא פירוש שמסייע לך להבין מה שאתה קורא כדי שפרשת השבוע תהיה מובנת לך ובכך תקיים מצוות לימוד תורה.

אם אתה קצר בזמן - תלמד רק חלקים מהפרשה - כמה שאתה יכול להספיק.