יום אחרון של חנוכה שכחתי להדליק את השמש

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/12/23 23:29 יב בטבת התשפד

שאלה

ביום האחרון של חנוכה שכחתי להדליק את השמש הרי מדליקים אותו בסוף ונזכרתי לאחר זמן קצר האם זה לא נחשב כמצווה?האם כל הזמן הזה שהדלקתי מההתחלה כהלכה עכשיו זה לא נחשב?

תשובה

שלום וברכה,

אין שום בעיה שלא הדלקת את השמש, ויצאת ידי חובה כמו שצריך בהדלקת נרות החנוכה.

עלינו לדעת שהסיבה להדלקת השמש הוא, על מנת שלא נשתמש לאור נרות החנוכה, שהרי אין לנו רשות להשתמש בהם, אלא לראותם בלבד.

בימנו שיש תמיד אור נוסף בבית, או בחצר, או ברחוב, חוץ מנרות החנוכה, מעיקר הדין אנחנו לא צריכים להדליק בכלל את השמש. בכל אופן אנחנו נוהגים להדליק את השמש, כי יש בזה גם בימנו. בכל אופן, אם לא הדלקת את השמש, בוודאי שיצאת ידי חובת המצווה כראוי.

בשורות טובות