פתק בנר שמיני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/22 12:35 כז בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב,

בכל שנה מחדש בתחילת חנוכה מתפרסמים סיפורים על ניסים מופלאים שקרו לאנשים לאחר שכתבו פתק בנר שמיני של חנוכה שנה לפני.

בדר"כ אני לא כזאת שמאמינה בסגולות, אבל נשמע שזה עובד להרבה אנשים וזה די מפתיע..

האם לדעת הרב ראוי ונכון לכתוב פתק? האם לדעת הרב זוהי דרך נכונה לעבוד את ה'?

אשמח לפירוט

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

למרות שאינני צעיר, ואני מעורב בעולם ההלכה והמסורת, אני שומע לראשונה על מנהג זה.

לכן נראה לי שזה מנהג מחודש, אבל אין בכך הוכחה, אפשר שהמנהג עתיק מאוד - למרות שלא ידעתי עליו.

אני לא מתפלא שיש סיפורי ניסים על פתקים כאלה. אני מאמין לסיפורים הללו.

יש לכך הסבר הגיוני: אם אלפי אנשים מבקשים בקשות בפתקים שלהם, גם בדרך הטבע, מספר קטן של בקשות יזכו להתגשם. ברשת לא מספרים על אלפי הבקשות שלא התמלאו אלא רק על המעטות שכן התמלאו - כך נוצר הרושם שכל בקשה מתמלאת.

חשוב לי לציין זאת כדי לא ליצור ציפיות גבוהות מדי שכל בקשה מתמלאת. ציפיות גבוהות מביאות אכזבות קשות. לאכזבה מריבון עולם עלול להיות מחיר רוחני כבד.

אחרי ההקדמה הזאת, אין שום איסור להתפלל אל ד' שימלא משאלות ליבנו לטובה (אם המשאלה היא דברים ראויים וטובים לאדם ולעולם). אין שום סיבה שלא להתפלל על משאלותיך, ממילא אפשר גם לכתוב אותם על פתק ולהטמין בחנוכיה. צריך רק לזכור שלא תמיד הבקשות שלנו בתפילה מתמלאות.

בכל זאת אני מברך ומתפלל עבורך - שיתמלאו כל משאלותיך לטובה.