11 חודש לנפטרת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/05/12 13:45 כו באייר התשעב

שאלה

בקשר ל-11 חודש לנפטרת שזאת אמא שלי , מה הכוונה בי"ב חודש

השאלה היתה עם אפשר לעשות הזכרה בראש חודש ולאחר מכן בט' בסיוון

ואם עושים ב-11 חודש לפני השנה של הנפטרת או בשנה של הנפטרת סעודה,

והאם ניתן לעלות לקבר של המנוחה יום לפני כניסת הראש חודש ובתאריך של הנפטרת ?

אנו ממוצא מזרחי (עירקי) והמנהגים אצלנו קצת שונה לחלוטין מעדות אחרים

אנא ממך אנחנו מאוד לא מבינים אם ניתן לעשות זאת

ומה שנעשה עד עכשיו שעשינו הזכרות בראש חודש האם עשינו בסדר?

אנא ממך כבוד הרב יהודה הלוי עמיחי

דחוף בבקשה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מי שעולה כל חודש עולה ביום הפטירה של הנפטרת.
האזכרה העיקרית היא בי"ב חודש (מיום הפטירה), יש קהילות שנוהגות לעשות בי"א חודש (מיום הפטירה), אבל העיקר שיהיה ביום י"ב חודש מהפטירה. אם אדם מוסיף עלייה לבית העלמין אין בכך איסור, אבל אין צורך להטריח אנשים לבית העלמין, אלא בתאריכים שנזכרו דהיינו י"ב חודש לפטירה, ויש שמוסיפים גם בי"א חודש לפטירה. כל מה שנעשה הוא מוסיף זכויות, אבל אין צורך לעשות אלא בתאריכים המוזכרים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון