תרופות כשרות לפסח לטיפולי פוריות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/04/09 17:03 ז בניסן התשסט

שאלה

שלום רב,

אני אמורה להתחיל טיפולי פוריות בשבוע שלפני פסח, כך שבמשך החג אטול תרופות שונות.

בדקתי ברשימת התרופות הכשרות לפסח באתר, וראיתי שהזריקות שאני אמורה לקחת אינן ברשימה (שמות הזריקות: cetrotide, ovitrelle ו-puregon). האם זה משנה ועלי לדחות את הטיפולים, או שבגלל שמדובר בזריקות אין משמעות לכך שהן אינן כשרות לפסח?

בנוסף, נרשמה לי חומצה פולית של חברת "מדיטק", כאשר החומצה הפולית היחידה שנמצאת ברשימה היא של חברת "רקח". האם זה אומר שאין אפשרות להשתמש בתרופה זו?

תודה רבה

וחג שמח,

ורד

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בהצלחה גדולה, וכשם שאת שואלת היום גם תבשרי לנו בשורות טובות בעתיד.

א. אין כל צורך שזריקות משום סוג תהיינה כשרות לפסח.
ב. גם חומצה פולית שאין בה חומרי טעם אינה צריכה להיות כשרה לפסח. אם יש בה חומרי טעם – לא לקחת בפסח, אולם זה לא מונע שום דבר בטיפולי הפריה.

כל טוב ובהצלחה גדולה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן