תרבות המערב

חדשות כיפה הרב חיים נבון 22/08/07 00:24 ח באלול התשסז

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!!

לפעמים מדברים על תרבות במערב שלא "להידבק בה"-מה נכלל בגדר תרבות המערב??-טלויזיה??מאיפה יודעים שאסור להיות כמו תרבות המערב-ז"א מאיזה פסוקים בתורה אנו מצווים כך??

והאם הרב יודע על ספרים שמדברים בנושא??

תודה רבה!!

תשובה

שלום וטוב.
במה שמכונה "תרבות המערב" יש דברים רעים לצד דברים טובים. לכן יש להתעלם מן הכותרות, ולעסוק בתכנים. כדאי ללמוד ולקרוא דברים המלמדים על חסד, משפט, אמונה ואהבה, ולהימנע מלראות ומלקרוא דברים בעלי מסר שלילי. הן כאלה והן כאלה נמצא במערב ובמזרח, בצפון ובדרום. נכון הוא, שתרבות המערב של ימינו היא בעלת תחכום אדיר ועוצמה גדולה, ולכן לעתים קשה יותר להימנע ממנה, גם כאשר אופיה שלילי, וצריך בכך מאמץ מיוחד.