תפיסת המושג יופי ביהדות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/10/10 13:30 יז בחשון התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני עוסקת בימים אלו בעבודה החוקרת את תפיסת מושג ה-יופי ביהדות.

הייתי מעוניינת לדעת כיצד היהדות מגדירה את המושג "יופי", איך יופי בא לידי ביטוי בימנו כמותר ואסור בחיי החברה

תודה רבה

הודיה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך הודיה.
מהותו של ה"מדור" הזה שאנו מהווים בתוך אתר כיפה, היא לאפשר "נגישות" לרב, למי שיש לו בעיה כזו או אחרת של נגישות לרב, והוא מעוניין לשאול שאלות. את נמצאת בתהליך של הכנת עבודה, ואת מחפשת מקורות, אז שמת פעמייך אל האינטרנט, מתוך תקווה שאני אתן לך 17 מקורות רלוונטיים...
יופי הוא תכונה חיצונית, הוא תלוי תפישות חברתיות, ויותר חשוב מכך, הוא איננו "אסור" והוא איננו "מותר". כמו שטעם איננו אסור ואיננו מותר.
אני מציע לך לחפש פירושים לביטוי המופיע במקורות "דירה נאה אשה נאה וכלים נאים" שמרחיבים דעתו של אדם (מסכת ברכות דף נ"ז עמ' ב'- אני מציע לך לחפש בספר "עין אי"ה" של הראי"ה קוק, שהוא ביאור לאגדות הש"ס)
אני מציע לך לבדוק את הפירושים לפסוק "שקר החן והבל היופי..." (משלי פרק ל"א) בספקטרום רחב ככל האפשר, כולל מובאות של הפסוק בספרי מחשבה ומוסר שונים.
מאחל לך הצלחה בהכנת העבודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן