תפילת שחרית

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 18/05/03 05:34 טז באייר התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

*אדם שלא ישן כלל בלילה, אילו קטעים עליו להחסיר בתפילת שחרית?

*אדם שישן מעט בלילה (נניח שעה-שעתיים), האם עליו להתפלל תפילת שחרית במלואה?

*אדם שישן מספר שעות בצהריים, האם עליו להגיד ברכות השחר?

תודה מראש.

תשובה

נעמה שלום,

א. הנשאר ער כל הלילה,מברך אחר חצות לילה ברכות השחר מ"אלוקי נשמה" עד "גומל חסדים טובים לעמו ישראל", ובעמוד השחר יטול ידיו ללא ברכה ויברך ברכות התורה,ואם צריך לנקביו,יברך "אשר יצר".במקרה שלא בירך ברכות השחר בחצות לילה, יכול לברך כל הלילה או בבקר.
ב. מי שישן שנת קבע וקם לפני חצות לילה,יכול לברך רק ברכות התורה,אולם ברכות השחר יכול לברך רק לאחר חצות לילה.ואם קם סמול לחצות,טוב שיחכה עד אחר חצות כדי שיברך את ברכות התורה יחד עם שאר ברכות השחר.
ג. אם ישן ביום שינת קבע, יברך ברכת התורה בלי שם ומלכות, ויהרהר שם ומלכות בלבו.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני