תפילת שחרית וק''ש על המיטה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 21/12/08 00:24 כד בכסלו התשסט

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

רציתי לשאול מהי החשיבות של תפילה בזמן אצל נשים? האם חשוב להקפיד להתפלל עד סוף זמן ק"ש של שחרית?

דבר שני, לגבי ק"ש על המיטה..בד"כ כשאני הולכת לישון אני כבר ממש עייפה ולא מצליחה לכוון כמעט בכלל בק"ש.. רציתי לדעת מה חייבים להגיד ומה החשיבות של ק"ש על המיטה בכלליות..

אשמח לקבל תשובה..

תודה רבה=)

תשובה

שלום

כדאי מאוד לאישה לא נשואה להקפיד על תפילה אחת ביום לפחות על מנת לשמור על "מתח" רוחני עד לנישואים, ולאחר הנישואים אפשר להסתפק בברכות השחר, כי כל חייה כאישה וכאם זה הצעלות רוחנית אחת גדולה.
לא חייבת להקפיד על זמנים אלא אם כן זה עוזר לה להכניס את עצמה למסגרת של עבודת ה' צרופה.
לא חייבת לכוון או לומר הכל- העיקר הוא ללכת לישון מתוך דברי התורה שקבועים בסדר של קריאת שמע שעל המיטה.

בהצלחה